Wellness

Strike a pose! Letní voga v Praze

Koho by nelákalo sexy cvičení, které snoubí prvky jógy a tanečního stylu Vogue? A navíc se samotnou zakladatelkou Juliet Murrell? Předplatitelky Vogue Czechoslovakia měly jedinečnou příležitost minulý čtvrtek v Občanské plovárně v Praze, kde si lekci vogy, haute couture fitnessu, mohly vyzkoušet na vlastní kůži.
První, co vás napadne, když Juliet Murrell uvidíte, je, že byste si přáli vypadat jako ona. Pokud je to právě vogou, pak vás prostě nebude muset přemlouvat. Sama tento styl navíc vymyslela. Inspiroval ji videoklip Madonny Vogue z roku 1990, ze kterého také přebírá část názvů pozic. Sestavy se cvičí do rytmu hitů převážně z osmdesátých let, kromě Madonny je to ještě například Whitney Houston, Michael Jackson nebo Prince.
Cvičení pro předplatitelky probíhalo na trávě venku, počasí vyšlo skvěle, a i když se ne všem dařilo napodobovat ladné pohyby Juliet a lekce zvláště v rychlejších sekvencích byla dost náročná, byla to především zábava.
Jóga, zvláště ta tradiční, se v době svého vzniku pojí především s mužskými jmény. Pokud se však mohl z původního jogínského cvičení zrodit tanec u tyče, proč by meditativní hudbu používanou na lekcích nemohla nahradit Madonna. A kdyby v počátcích jógy měly výraznější slovo ženy, možná by dnes vypadala právě jako voga. Stylová, uvolněná, taneční a sexy.