Wellness

Tipy na místa, kde vám bude i v těchto dnech opravdu teplo (na těle i na duši)

Zima se stále nechce vzdát své nadvlády, ale to vůbec nevadí. Na první jarní slunce můžete počkat na místech, kde je permanentně příjemně a starosti nemají šanci. Že odletět do exotiky nestíháte? Nemusíte, tady jsou naše ozkoušené tipy, kam se vyplatí jen na pár hodin (nebo rovnou dní) zmizet a nechat všechny povinnosti, stejně jako zimu, doslova odplout.

Hotel Zochova Chata: relax uprostřed přírody

Hotel Zochova chata stojí v srdci Malých Karpat a se svým dokonale vybaveným wellnes & spa centrem nabízí výjimečnou atmosféru. Přitom všem oplývá obrovskou výhodou — od Bratislavy je to jen 30 km, zatímco z Prahy vám zabere cesta autem něco přes tři hodiny.
Škála nabízených možností regenerace je tu opravdu široká: najdete zde prostorný bazén pro rekreační plavání, vnitřní i venkovní vířivku, saunový svět včetně atraktivních zážitkových prvků, jako je  Kneippova koupel, tepidárium, ledopád, lesní chodníček a další. Nechybí ani několik druhů procedur a masáží. Chcete se pobavit? V zahradě hotelu si můžete vychutnat piknik, zahrát „adventure golf“ nebo dát partii pétanque či venkovních šachů. Ale pokud za celý den nevyjdete z wellness zóny, nikdo se na vás zlobit nebude.

Do chrámu ticha: v Silent Spa Therme Laa

Rakouské termální lázně Therme Laa, které se ukrývají jen kousek za hranicemi, možná znáte. Úžasný výběr vodních atrakcí, prostorné bazény i sauny… Ovšem nedílnou součástí lázní je i Silent Spa — adults only místo, které  představuje hotový chrám ticha, relaxu i luxusních prostor, kde okamžitě zapomenete na okolní svět.
Nezaměnitelnou atmosféru Silent Spa má na svědomí nejen jedinečná architektura, ale také spojení léčivé vody a blahodárného ticha. V rámci online rezervace si můžete předem rezervovat vlastní lehátko a naplánovat prémiový den volna. Jak to funguje? Na recepci si jen vyzvednete měkoučký župan, ručník, přezůvky (nebo klidně i tablet) a pak už jen dle libosti odpočíváte. Lebedíte si na baru nebo si můžete dopřát masáž či kosmetické procedury.

Velikonoce v Chateau Mcely

Chcete relax, ale hlídání pro děti nemáte? Žádný problém. Chateau Mcely připravilo velikonoční program naplněný tradicemi, které si můžete s celou rodinou užít v blízkosti Svatojiřského lesa. Velikonočně nazdobený zámek provoní mazance, beránci, nádivka, domácí uzené a další dobroty velikonočních menu. Pro děti se bude hrát pohádka, společně můžou kreativně tvořit… Králíkárnu a ohrádku v typické zámecké fialové barvě zase oživí roztomilí králíčci a kůzlátka. A to není vše, vaše ratolesti se mohou povozit na oslíkovi nebo vyblbnout ve zdejším anglickém parku.
A konečně program pro dospělé? Kde jen začít? V rámci nabídky Mcely Bouquet Spa můžete na vlastní kůži vyzkoušet jarní medovou detoxikační masáž se šalvějovým peelingem anebo si vybrat některou ze zážitkových masáží pro páry. Pokud vám zbyde čas, objednejte si privátní vířivku či saunu a odpočinkové kóma zakončete výbornou večeří.