Wellness

Nejsofistikovanější způsob, jak si zpříjemnit babí léto

Stačí jen škrtnout a zapálit.
Většina z nás si svíčky automaticky spojuje se zimou. Fungují totiž jako malé přenosné krby a vytvářejí neopakovatelnou útulnou atmosféru. Je však na čase to změnit. Babí léto je podle mě dokonalým obdobím na to se nezřízeně rozmazlovat. Dejte si nohy nahoru, otevřete lahev dobrého vína, pusťte klimatizaci na plné pecky, objednejte jídlo z restaurace a zapalte svíčku! 
Ať už milujete bylinné aroma, svěží citrusy, nebo omamné bílé květy, vybral jsem ty, které jsou do nekončícího horkého počasí jako stvořené. Můžete mě nařknout z toho, že dlouho vydrží, mají intenzivní vůni a stojí víc než jejich obyčejné sestřičky z levných řetězců. A budete mít pravdu. Do svíček se zkrátka vyplatí investovat!  Tradiční manufaktury používají pouze ten nejkvalitnější vosk bez syntetických látek a zpracovávají ho nejšetrnějším způsobem, aby bylo zaručeno čisté a pravidelné hoření. Vrcholem luxusu jsou ručně vycentrované knoty z egyptské bavlny a designové sklenky od těch nejvěhlasnějších sklářů, které z nich dělají objekty touhy.

Jak se o ně správně starat?

FYI, není to žádná věda. Během prvního zapálení nechte svíčku hořet alespoň hodinu, aby se celý její povrch rozpustil. Jedině tak docílíte toho, že bude hořet rovnoměrně. Po sfouknutí svíčky knot pokaždé vycentrujte a před opětovném zapálení ho zastřihněte na 3-5 mm, což zabrání nechtěnému čadění. Burn, baby burn!