Vegan

Kam na matchu v Praze a Bratislavě: You Don't Know How Matcha I Love You

Zelená, zelená, zelená. Mám pocit, že v dnešní době se řídíme heslem Co je zelené, to je dobré. Jestli je tohle tvrzení pravdivé, za to vám neručím. Ale co se týče matchy a těch nejlepších míst, kde si ji vychutnat, zní má doporučení jasně.
Foto: Instagram @cafe__sofa, @matchacrew_cz, @matsucafetea

Café Sofa

Menu inspirované cestováním po Asii vám nabídne má oblíbená kavárna Café Sofa v Dejvicích. Zde máte možnost vyzkoušet opravdu tu nejvyšší kvalitu matchy v nekonečném množství zpracování od tradičních nápojů přes fondue až po mochi ice cream. Celková atmosféra místa mě úplně pohltila a stala se jedním z mých oblíbených home office spotů. 

Matcha Crew

Nově otevřený podnik na Vinohradech zaujme i důrazem na design. Řekla bych, že zelená je heslem podniku. Vyskytuje se jak v odstínech nápojů, koláčích, tak v designových detailech. Na kelímku například najdete číslo konkrétního odstínu zelené, kterým je dekorován. Matcha Crew pochází z Finska a s sebou přináší standard udržitelnosti. Zdejší matchu dovážejí přímo z Japonska a je možné ji zakoupit ve čtyřech variantách od prémiové, prémiové ceremoniální až po kulinářskou.
Foto: Instagram @matchacrew_cz

Ô-mai coffee & brunch

Toto vietnamské bistro je rozhodně ideálním místem pro únik z rušných ulic Karlína. Člověk jako by vstupoval do jakési oázy klidu. Možná je nálada spojená i se jménem podniku Ô-mai, které v překladu znamená Sušené ovoce, což je oblíbený pokrm studentů. A právě dva takoví si při studiích v Montréalu toto bistro vysnili a později i založili. Kromě ceremoniální matchy se tady rozhodně vyplatí ochutnat i vysoce fotogenické Butterfy pea latte.
Foto: instagram @omai.coffee___

Ost Block

Pro milovníky rostlin a zvířátek je toto very dog friendly místečko jako stvořené. Matchu si tady vychutnáte hned na několik způsobů a řekla bych, že nebudete váhat objednat si ji několikrát za sebou. Toto místo má jakousi magickou energii a přenese vás od ranního horkého hrníčku až po večerní drink za doprovodu hudby. Nebo zvolíte opačné pořadí?
Foto: instagram @its_ostblock

Matsu

Místo přímo v centru Bratislavy nabízí množství variací drinků i s netradičním použitím matchy. Najdete tu i mé oblíbené letní osvěžení v podobě matcha toniku. Matsu organizuje i speciální eventy, na nichž ochutnáte například japonská retro jídla.
Foto: instagram @matsucafetea

Giselle Bratislava

Moje bratislavská srdcovka. Kavárna s cukrárnou Giselle je ideálním spotem na klidné posezení s matcha lattéčkem a výhledem přímo na Bratislavský hrad. Nejenže jsou zdejší koláčky naprosto dokonalé, ale na své si tu přijde i milovník designu a umění.
Foto: Instagram @giselle_bratislava