Vegan

Vegan diaries Daniely Kociánové: Veganské řízky? Jedině v Mildreds

Topmodelka Daniela Kociánová se každé úterý dělí o nové objevy ze světa veganství, které přinejmenším stojí za pozornost. Dnes se podává: zdravé a chutné Mildreds.
Foto: Daniela Kociánová
Nevařím a nejsem v tom dobrá. Jediné, co si sama zvládnu ukuchtit, je salát (protože jen nakrájíte zeleninu a zakápnete dobrým olejem), celozrný chléb namazaný humusem (všechno nakoupené ze supermarketu, humus samozřejmě není domácí) a smoothie (všechny ingredience naházíte do smoothie blenderu, zmáčkneze tlačítko a za třicet vteřin hotovo, jednoho dne se s vámi podělím o recept). Není se opravdu čím chlubit. Většinu času se chodím najíst do restaurací. 
V Londýně je naštestí plno hezkých míst, kam si zajít na dobré jídlo a jedno z nich je Mildreds. Je to jedna z těch restaurací, kam se musíte podívat, ať už jste vegan nebo ne. Já o této restauraci slyšela přes vegany kamarády, kteří si nemůžou tohle místo vynachválit, a trvalo mi nějaký ten měsíc, než jsem si konečně našla čas tam zajít. Objednala jsem si džus z řepy a “kuřecí” curry s černou rýží a salátem. A olizovala jsem se až za ušima. Sama nevyhledávám náhražky za maso, jakou jsou třeba párky, steaky a podobně, ale smažené “kuřecí” z tempehu mi u Mildreds moc chutnalo. 
Mildreds existují v Londýně už od konce osmdesátých let a jejich cílem bylo vždy vaření zdravého a chutného jídla. Dnes mají ve městě čtyři podniky a jejich menu nabizí saláty, burgery, curry, džusy, deserty a mnoho dalšího mezinárodního veganského jidla.
Až budete v Londýně, zajdeme spolu na smažený veganský řízek.