Vegan

Vegan diaries Daniely Kociánové: Co všechno (ne)stihnete za dva dny v Los Angeles?

Topmodelka Daniela Kociánová se každý čtvrtek dělí o nové objevy ze světa veganství, které přinejmenším stojí za pozornost. Dnes se podává: restaurace Plant Food + Wine.
Už se vám někdy stalo, že jste měli příležitost cestovat na místo, kam jste se chtěli vždy podívat, ale v závěru jste tam neměli čas vůbec na nic? Vítejte v mém životě. Díky práci modelky mám možnost navštívit skvělá nová místa, ale než se ohřeji a vzpamatuji z jetlagu, už sedím zpátky v letadle. Tento týden jsem pracovala v Los Angeles, kam jsem se chtěla vždycky podívat a moc jsem se těšila, až uvidím všechny ty šílené obchody s fast food jídly, o kterých jsem nikdy neslyšela a tak o nich neměla ani páru. Na to, až uvidím lidi oblečené v legínách na běhání a jógu, aniž by sportovali. Až se na vlastní oči přesvědčím, že nikdo nechodí pěšky a všichni jezdí autem a hlavně na sluníčko! Přece jenom nevím, jak v Čechách, ale v Londýně je počasí jedna veliká depka. (To mi připomíná, nezapomeňte si koupit vegan vitamín D3, ať vás přes zimu neklepne pepka.)
Foto: Daniela Kociánová
V Los Angeles jsem strávila dohromady dva dny. Ten první jsem pracovala a druhý měla volno. Vstala jsem brzo, abych toho stihla co nejvíce. Chtěla jsem ráno na výšlap do Ranyon Canyon Park (nestihla), pak se podívat do super cool obchodu Mister Green (taky nestihla), do nového Dover Street Market LA, do Muzea Moderního umění a The Broad galerie (nestihla, nestihla a zase nestihla) a do Hauser & Wirth galerie (nestihlalala). To máte tak, když vstanete brzo a začnete řešit e-maily z Evropy a najednou zjistíte, ze půlka dne je v tahu a za pár hodin musíte zpět na letiště. Prostě klasika, nikdy nic nejde podle plánu, haha.
Foto: Daniela Kociánová

Jakou vegan restauraci v LA navštívit?

Musela jsem jednat rychle a vyrazila jsem do Venice Beach, najíst se do veganské restaurace Plant Food + Wine, kterou mi doporučila kamarádka. Má moc hezký interiér a je v super lokalitě hned u moře, ale výhled od něj nečekejte. V menu mají dobrůtky jako hummus, nabídku (samozřejmě) veganských sýrů, toast s avokádem (jako spravná hipster/cool/vegan restaurace), fritatu, lasagne, burrito, udon nudle a mnoho dalšího. Nevěděla jsem, co si vybrat, protože všechno vypadalo skvěle. Nakonec jsem se rozhodla pro domací citrónovou limonádu s bazalkou a burger a bylo to dokonalé! Na desert a matcha latte mi nezbylo v břiše místo. Neměla jsem si holt vzít úzkou sukni, ale kalhoty se zipem. (Pamatuje si někdo scénku ze Slunce, seno, erotika? „Mámo, já už nemůžu.“ „Tak si povol kalhoty!“)
Moc nechápu, proč se mě lidi stále ptají, co teda nakonec jím, když jim vyjmenuji všechny potraviny, které jsem jako vegan vyřadila ze svého jídelníčku. Vegani nejí jen zeleninu a ovoce. Všechno jídlo jde připravit z veganských surovin a Plant Food + Wine je tomu hezkým příkladem.
Los Angeles je podle mého názoru jedno z měst, které udává trendy, co se jídla týče, a nabízí toho mnohem víc, než byste od něj očekávali. A já se moc těším, až se tam vrátím. 
Mějte se hezky a za týden ahoj!