Sustainability

Jak a proč zrychlit svoji ranní sprchu?

Věděli jste, že během pěti minut ve sprše spotřebujete v průměru až 40 litrů vody? Odborníci na životní prostředí už dlouho upozorňují na nebezpečí plynoucí z plýtvání vodou, ale pokud jde o každodenní sprchu, jak jste na tom vy? 

Nepouštějte vodu, dokud to není nutné

Vodu pusťte až když jste ve sprše a ne několik minut předtím, když ještě celá rozespalá pobíháte po koupelně s kartáčkem v puse. Pokud je na vás voda příliš studená, nechte jí přibližně 30 vteřin odtékat, dokud nebude mít snesitelnou teplotu, ale nikdy si nečištěte zuby, zatímco voda teče plným proudem rovnou do kanalizace. Děkujeme.

Vyzkoušejte čisticí krém

Než abyste používala zvlášť šampon a kondicionér, vyzkoušejte čisticí krém na vlasy, který ušetří nejen vodu, ale i váš čas. Nejen, že jsou účinné,  ale díky nepěnivému složení bez agresivních aktivních látek nevysušují vlasové vlákno a citlivou pokožku hlavy. Pokud čisticí krémy nechcete používat pokaždé, zkuste to alespoň každé druhé mytí a nechte vlasy odpočinout od šamponu.

Multi-task

Potřebujete si oholit nohy? Udělejte to, zatímco bude čisticí krém působit ve vlasech a klidně ho použijte i na holení. Nebo zkuste olej do sprchy, který je skvělý místo klasické pěny. Přidaným bonusem je, že pokožku zanechá hydratovanou a hedvábně jemnou na dotek.

Vypněte vodu

Zatímco masírujete krém do pokožky hlavy, nebo peelingem čistíte tělo, není třeba, aby voda tekla po celou dobu. Když ji vypnete, ušetříte několik litrů vody a zabráníte nezřízenému plýtvání. Klidně vyzkoušejte techniku pocházející z námořních lodí. V čem spočívá? Během 30 vteřin namočíte celé tělo a vypnete vodu. Mezitím zapracujete a napěníte produkty a během 1 minuty tělo opláchnete.

Sprchu zakončete ledovou vodou

Rozproudí lymfu, stáhne póry, uzavře vlasovou kutikulu a vyletíte ze sprchy dřív, než stačíte napočítat do tří.