Sustainability

Jessica Alba a jejích 5 tipů na udržitelnější životní styl

Hollywoodská herečka a spoluzakladatelka společnosti The Honest Company se podělila o pár tipů, díky kterým každý z nás může žít trochu udržitelněji a malými kroky tak přispět k řešení klimatické krize. 
Foto: Courtesy of Jessica Alba
Jessica Alba byla aktivní propagátorkou zdravého a udržitelného životního stylu ještě předtím, než se z těchto slov stal trend. V roce 2011 založila wellness značku The Honest Company, která se soustředí na zdravější životní styl. „Udržitelnost pro mě vždy byla klíčovým pilířem,“ říká v rozhovoru pro Vogue hvězda filmů Fantastická čtyřka a Sin City, která v roce 2015 uvedla na trh také značku Honest Beauty. „Snažíme se neustále zlepšovat a vždy máme na paměti planetu a udržitelnost. A to ve všech aspektech podnikání.“ 
Jessica Alba doufá, že své nadšení pro ochranu planety předá i další generaci. „Svým třem dětem odmalička vštěpuji úctu k planetě,“ dodává a dělí se s námi o pět nejlepších tipů, jak žít udržitelněji. 

1. Vyhýbejte se výrobkům na jedno použití

Opakovaně použitelné lahve zkrátka znamenají méně lahví, které míří na skládku. Také místo jednorázových čisticích prostředků volte ty, které se dají znovu naplnit.

2. Investujte do nadčasové módy

Pokud jde o spotřebu oblečení a módní trendy, myslete na klasické, nadčasové kousky a podporujte značky, které jsou udržitelné.

3. Nezapomínejte na udržitelnou krásu 

V oblasti kosmetiky se novým plastovým brčkem staly plátýnkové masky; po jednom použití po nich zůstává spousta odpadu. Vytvořili jsme proto silikonovou masku Magic Reusable Sheet Mask, kterou můžete použít opakovaně s vlastním oblíbeným sérem nebo krémem.

4. Podpořte místní zemědělce

Udržitelné zemědělství je oblast, která se často přehlíží, ale má obrovský vliv. Řekla bych, že pokud máte přístup k farmářskému trhu, můžete výrazně snížit množství odpadu, a to zejména pokud jde o dodavatelský řetězec.

5. Každá malá změna se počítá

Pamatujte, že všechny malé, o trochu udržitelnější kroky, které děláte, se sčítají. To ony jsou pak základem pro velký skok, který umožní opravdovou změnu.