Cestování

Netradiční víkend na vodě i ve vzduchu

Jak si užít poslední prázdninové víkendy a zároveň ujet před stresem z velkoměsta? Pokud už vás nebaví klasické spa, masáže a hotelové pokoje s minibarem, máme pro vás tipy na luxusní ubytování v poněkud netradičním duchu. 

Hausbóty Golf Ypsilon Club Liberec

Už jste někdy spali v hausbótu? A luxusním? Přesně to pro vás nachystali na jednom krásném místě v Jizerských horách. Deset hausbótů, výhled na vodní hladinu, vršek Ještědu, možnosti dlouhých procházek, skvělé jídlo a odpočinek na balkonech. 
Zvláště golfisté zde naleznou vše, co potřebují. Personál vám na míru nachystá golfový plán a nemusíte green opustit po celý víkend, což by ovšem byla škoda. Krajina totiž přímo vybízí k výletům. Za nás jednoznačně hotel, který poskytne luxus i přírodu tak, jak bychom si představovali. 
Foto: YPSILON GOLF LIBEREC

Teepee&Spa

Luxusní týpí uprostřed lesa s vlastní koupelnou, venkovními voňavými lázněmi, saunou a jen 45 minut od Prahy. Hned nad ubytováním majitelé postavili přímo na stromech nádherné posezení s výhledem na Posázaví, a že si dali záležet i na nejmenších detailech, poznáte ihned, jak na místo přijedete. To, že byste si museli vařit sami, nehrozí, na objednání vám pošlou osobního kuchaře, který připraví to nejlahodnější menu poskládané z grilovaných specialit, a když bude pršet, přímo v týpí se nachází velký jídelní kout. Pokud jste lační po sportu, zapůjčí vám horská kola nebo si můžete pronajmout tenisový kurt, my ovšem doporučujeme objednat šampaňské a kochat se výhledy ze stromového balkonu. Takhle si my přestavujeme kempování. 
Náš tip: Doporučujeme rezervovat s předstihem. Místa bývají rychle obsazená.
Foto: Teepee&Spa

Stromhouse

Taky jste si jako malí přáli mít dům v korunách stromů? Ne? Tak od teď si ho přát budete. V osadě Pyskočely, kousek od od Prahy, se nachází skutečný skvost v podobě domu postaveného na stromech. Wifi a elektřinu tu nenajdete, zato nádhernou terasu s posezením a ještě krásnější pokoj, kde můžete spát klidně celý víkend bez toho, aby vás někdo vyrušoval. Toaletu a sprchu naleznete hned dole pod stromem, stejně jako ohniště a snídani vám dovezou až ke dveřím. Zdá se vám to příliš... lesní? Ano, tak přesně to má být. Kvalitní literaturu a víno s sebou.

Chalúpka Borové

Magické místo v Západních Tatrách vám učaruje, a to nejen svoji krajinou a jakousi snovou atmosférou. Nyní se totiž můžete nechat okouzlit i architektonickým počinem majitelů Chalúpky Borové, která byla postavena v souladu s krajinou a poskytuje ubytování až pro 8 osob. Naleznete zde opravdové historické artefakty, tradiční pec i starožitnou vanu na nožičkách, posadíte se na terasu, ze které vidíte do širokého okolí. Pokud se budete chtít toulat lesy, určitě doporučujeme s sebou vzít mapu nebo navigaci. 
Náš tip: Je třeba věnovat pozornost rezervacím, chaloupka se rezervuje až od čtyř nocí výš.
Foto: Chalúpka Borové