Vogue Leaders

Kateřina Lesch: Manažerka mateřství

Když jsem zjistila, že moje zdravotní pojišťovna má program s odpudivým názvem manažerka mateřství, přišlo mi to spojení nemístné. Pokud ale existují třeba manažeři štěstí, proč by se management neměl týkat oblasti, kterou v nějaké podobě zažije většina lidí. Žen i mužů, kteří se snaží skloubit práci a rodinu. 
Neexistují snad světy, které by si byly vzdálenější. Nažehlené šaty, hladké účesy, lodičky na podpatku a kafe klidně i nad smlouvami vs. legíny jako základ outfitu, vlasy v rámci zachování kštice bezpečně do gumičky, na nohy pohodlné tenisky a horké kafe hlavně z dosahu. Nicméně jsem zůstávala doma s dobrým pocitem, že teď jsem především máma. Nechtěla jsem si připustit, že mi práce vlastně chybí – jako jiným lidem chybí jiné vášně, které s dětmi odložili k ledu. Někdo by rád chodil tancovat, někdo třeba analyzovat data. Čas s dětmi jsem si užívala a přišlo mi nepatřičné myslet na něco jiného.
Nemusím se stydět za to, že mám svou práci ráda a je pro mě důležitá.
Až mi jednoho dne došlo, že můžu svoje lásky bez výčitek skloubit: prohlédla jsem si mimoděk statistiky času u obrazovky a zjistila, že za dobu strávenou brouzdáním po internetu bych mohla absolvovat pár slušných online kurzů v oboru. A tak jsem místo sociálních sítí přepnula na školicí platformy a začala znovu trávit čas se strojovým učením, umělou inteligencí, datovou analytikou. Někdy při kojení, někdy když ty moje malé neuronové sítě sladce spinkaly. Když trochu poporostly, nakoupili jsme jim knížky z edice baby university (ano, mají i titul Bayesovská pravděpodobnost pro batolata). Strojové učení už s námi jako téma zůstalo a já jsem si uvědomila, že se nemusím před sebou ani před dětmi (natož před někým úplně cizím) stydět za to, že mám svou práci ráda a je pro mě důležitá.
Foto: Ondřej Lipár
Kateřina Lesch
Naopak jsem se naučila poznatky z obou zkušeností propojit. Často se říká, že matky jsou ty nejlepší manažerky: mají smysl pro prioritizaci, jsou mistryně plánování, hlídají rozpočet i odhad pracnosti, umějí správně delegovat na tatínky, babičky, rozvážku potravin. Jakkoliv juniorní tým mají k dispozici, snaží se především udržet všechny jeho členy šťastné (přebalené a spokojené). Nezapomínají na zaměstnanecké benefity v podobě kulturního vyžití i rekreace. Hravý teambuilding je součástí každého dne. Efektivně se snaží předejít syndromu vyhoření u všech zúčastněných. Název preventivního programu zdravotní pojišťovny nakonec vlastně může dávat smysl.
Přiznám se, měla jsem trochu výčitky. Okolí často tvrdí, že nejdůležitější je být doma, je to u nás hodně zakořeněné. Bála jsem se odsudku. I od členů vlastní rodiny lze někdy slyšet: „Tak proč jste si to dítě pořizovali“? 
Přitom v jiných zemích, například v Belgii nebo Francii, je to úplně běžné. Můj muž je ale liberální feminista. Vzal si kus otcovské a podporoval mě. Do práce jsem se po nějaké době vrátila připravená a svěží, obohacená o znalosti, na jejichž získávání by při běžném pracovním provozu nezbýval čas. 
Uvědomuji si, že to není samozřejmost – ne každý má to štěstí, aby mohl vydělávat zrovna tím, co ho naplňuje. A spousta žen nejen z řad samoživitelek do práce chtě nechtě musí, i když by třeba byly radši doma s dětmi. Zkrácené úvazky a flexibilní pracovní doba, když už se rozhodneme vrátit třeba jen na pár hodin „pro ten pocit“ také není všude samozřejmostí. Moc bych si ale přála, aby byla. Aby měl na výběr každý a aby nikdo za své rozhodnutí nebyl perzekvován. Ať už jej učinit musí, nebo prostě jen chce. Jakkoliv nemám ráda mateřská klišé, rovnice šťastná matka = spokojené dítě pořád platí. Pokud je někdo frustrovaný z pobytu doma, je to stejně špatné jako frustrace z práce. Je dobré mít otevřené možnosti a výběr. Buďme k sobě milejší.
Kateřina Lesch je manažerka v oblasti datové analytiky a umělé inteligence v poradenské společnosti Deloitte. Je absolventkou pražského matfyzu, ve své disertační práci se zabývala možnostmi strojové analýzy emocí. V rámci akademických aktivit i klientských projektů se dlouhodobě věnuje automatickému zpracování přirozeného jazyka a strojovému učení na velkých objemech dat. Je mámou dvou malých dětí, díky kterým v současnosti objevuje také taje a principy jazykové akvizice.
Přidejte se k Vogue Leaders na LinkedIn.