Vogue Leaders

Brigitte Streller: Krása znamená mnohem víc než jen dobře vypadat

Vede českou, slovenskou a maďarskou pobočku kosmetického impéria L’Oréal. Přestože staví na bohatých zkušenostech, její vize se pevně opírá o budoucnost. A ta je podle ní zelená.

Beauty může znamenat kosmetiku i krásu – a to je poměrně prchavý pojem. Může pro řadu lidí znamenat řadu různých věcí. Co představuje podle vás?

Podle mého krása znamená mnohem víc než jen dobře vypadat. Dodává nám sebejistotu, přispívá k naší životní pohodě. Touha po kráse existovala už od počátku lidstva. Je to obecná aspirace, která překračuje různé éry, hranice zemí i kultur. Podle mého je krása tak rozmanitá jako L’Oréal.
Foto: Vogue CS

Ve společnosti L’Oréal jste začala pracovat hned po dokončení univerzity. Jaké byly ty nejzásadnější změny, kterými si firma od té doby prošla?

Když jsem v L’Oréalu začala v roce 1989 pracovat, nepoužívaly se ve firmě osobní počítače, mobily, e‐maily a samozřejmě ani sociální média – byl to tedy úplně jiný svět. Ale vedle těch technologických proměn, které se všichni učíme zvládat, je podle mého největší změnou to, že jako společnost máme nejen výjimečné finanční výsledky, ale že celá skupina může být také velmi hrdá na své další úspěchy. V roce 2020 se L’Oréalu jako jediné společnosti na světě podařilo pět let v řadě získávat tříáčkový rating CPD za svůj pokrok v boji s klimatickou změnou, zajišťování bezpečnosti vodních zdrojů a ochranu lesů. Letos v září se už posedmé potvrdil náš status firmy splňující standardy OSN pro Global Compact LEAD firmy. A pak je tu ještě něco, co pro nás všechny znamená opravdu hodně: jakožto zaměstnavatel jsme se umístili na pátém místě v celosvětovém žebříčku Universum 2021, kde studenti hodnotí své oblíbené firmy.

Musela jste během své kariéry někdy prorážet skleněný strop, abyste se dostala na svou současnou pozici?

Nikdy jsem tenhle problém nemusela řešit. Rozmanitost a inkluzivita patřily ve společnosti L’Oréal k základním principům a existenci skleněného stropu jsem osobně nikdy nepocítila.

Aktuální číslo + Vogue Leaders 12/21

149 Kč / 5.99 €
První vydání Vogue Leaders vychází společně s prosincovým číslem Vogue CS za cenu 149 Kč.

Koupit:

Ptá se
ONDŘEJ LIPÁR
Managing Editor magazínu Vogue CS. Působil mimo jiné v časopisech Elle a Dolce Vita. Je autorem dvou básnických sbírek. Jako fotograf dlouhodobě spolupracuje s nakladatelstvím Fra. Společně s Barborou Votavovou publikuje literární podcast Do slov. Byl předsedou Asociace spisovatelů.
Odpovídá
BRIGITTE STRELLER
Narodila se v rakouském Innsbrucku. Ve společnosti L’Oréal začala pracovat hned po dokončení vysokoškolských studií – nejprve ve Vídni v oddělení marketingu a následně ve Francii. V dalších patnácti letech byla odpovědná za otevření dceřiných společností v Srbsku a v Bulharsku. Iniciovala vznik hubu Adria‐Balkan, pokrývajícího devět trhů zemí bývalé Jugoslávie, Bulharska a Albánie. Od března roku 2020 působí jako generální ředitelka L’Oréal pro Českou republiku, Maďarsko a Slovensko.
Přidejte se k Vogue Leaders na  LinkedIn.