Události

U bazénu či s výhledem: letní menu, která musíte ochutnat

Letní dlouhé večery máme spojené především s vychlazeným pitím a výborným jídlem. Ty nejlepší restaurace jsou si toho vědomy, a tak pro nás na léto nachystaly speciální menu, která se vyplatí ochutnat. Minimálně už jen proto, že limitované nabídky jsou vždy ty nejlákavější, že?
Foto: Justin de Villeneuve/Getty Images

Tartar House ze Zátiší – Manifesto Market Smíchov

Od 19. července až do konce léta se při návštěvě nového Manifesta na Smíchově kromě bazénu zastavte i u stánku č. G2 Miska by Zátiší Group/Tartare House. Toto místo totiž okouzlí nejen příznivce klasiky, pro které je připraven hovězí tatarák z květové špičky s houbami shiitake. Tataráky se tu dělají hned na čtyři různé způsoby, za nás je nejlepší řepový s ricottou, estragonem a koprem. Na výběr máte z topinek z klasického nebo i uhelného chleba (který dle místních neověřených informací odbourává alkohol). Pokud se nemůžete rozhodnout, najdete v nabídce Tatarákové kombo – výběr ze 3 tataráků dle chuti doplněný o 6 topinek. Párovat chuťový zážitek bude možné s proseccem, bílým, růžovým nebo červeným vínem. 
Foto: Zátiší Group

MIRU pop-up japanese restaurant – Four Seasons

V restauraci Cotto Crudo v hotelu Four Seasons připravili speciální gurmánský zážitek, a to opravdu na vrcholné úrovni. Koncept MIRU byl pojmenován podle japonského slova označujícího „výhled“. A ke sledování toho nabídne vskutku mnoho: utajenou japonskou oázu na střešní terase, japonskou fusion kuchyni vytvořenou šéfkuchařem Leonardem Di Clementem, ale i neopakovatelný výhled na Pražský hrad. Komorní atmosféru podtrhne kapacita pouhých 16 lidí. Menu je kombinací tradičních italských i japonských technik a využívá ingredience obou kuchyní a kultur. „Na menu najdete například tradiční rybí polévku z italské Apulie, mého domova, která je připravena pomocí japonských technik, dále maki a sushi rolku s rybím carpacciem nebo domácí tagliolini uvařené jako nudle soba a servírované s květákovým pyré, kaviárem a ústřicemi,“ popisuje kombinace obou kuchyní v praxi šéfkuchař. Degustace je řízená, skládá se ze sedmi chodů a servírovat se vždy začíná ve stejnou dobu.
Foto: Four Seasons Prague
Foto: Four Seasons Prague

Letní chuť bylinek i exotiky V Zátiší

Horké měsíce se v restauraci V Zátiší nesou ve znamení lokální čerstvé zeleniny, bylinek, ale také chutí exotických dálek. Takže pokud léto pro vás neznamená dovolenou a budete zůstávat v práci, udělejte si volno alespoň jeden večer a běžte vyzkoušet osvěžující pokrmy šéfkuchaře Igora Chramce. Kuchyně v jeho podání je tradičně odlehčená, plná zeleniny, šťavnatých chutí a neotřelých kombinací. Igor Chramec v restauraci pro hosty připravil skutečně barevné menu. To odstartuje foie gras s meruňkami a rozmarýnem, hlavním chodům pak dominuje lehká úprava mas. Vyzkoušet můžete candáta s květákem, pórkem a citronovým gelem nebo kachní prsa s pohankou, kedlubnou a levandulí. V závěru na vás čeká křehký dezert Pavlova s mangem. 
Foto: Zátiší Group

Babí léto s Prague mussel week

A nakonec to nejlepší. Pokud nestihnete ochutnat ani jediné sousto z prázdninových nabídek ať už z důvodu plachtění po oceánech, či pracovního vypětí, nemusíte zoufat. Ve dnech 23. 9. až 29. 9. se odehraje pilotní ročník festivalu Prague mussel week, který do naší metropole přiveze přes 16 tun čerstvých slávek z Nizozemska. Ochutnáte je ve více než 100 pražských restauracích ve třech cenových kategoriích: Luxury (luxusní restauranty), Money for Value (střední cenová kategorie) a Bistro (dobrá kvalita za příznivou cenu). Čerstvé slávky prvotřídní kvality od producentů z města Yerseke do Prahy doputují už za 18 hodin od výlovu, takže co dodat? Snad jen dobrou chuť!
Foto: Prague mussel week