Události

Vy jste ještě neviděli výstavu Christian Dior, návrhář snů?

Výstava Christian Dior: Designer of Dreams, která překonala několik rekordů v návštěvnosti, je teď online. Přijměte pozvání na virtuální prohlídku historií i současností jedné z nejslavnějších módních značek světa.
Foto: Dior
Výstava Christian Dior, couturier du rêve v pařížském Musée des Arts Décoratifs
Pátého července před třemi lety se veřejnosti poprvé představila největší výstava věnovaná Christianu Diorovi a jeho následovníkům. Pařížské Musée des Arts Décoratifs ji pro obrovský zájem muselo prodloužit. Stejně úspěšnou byla i v Londýně. Výstava Christian Dior, couturier du rêve zlomila jak ve Francii, tak i v Británii historické rekordy v návštěvnosti. V muzeu Victoria & Albert dokonce překonala Alexander McQueen: Savage Beauty z roku 2015, a to o více než 100 000 návštěvníků (nutno ovšem dodat, že za delší dobu). 
Sedmdesát let módní historie v podání sedmi návrhářů na ploše více než 3000 metrů čtverečních zhlédlo přes 1,3 milionu návštěvníků. Pokud jste před lety nesehnali vstupenku, nebo si chcete úžasnou podívanou připomenout, stačí se pohodlně posadit a nechat se provést Diorovými salony.
Foto: Dior
Výstava Christian Dior, couturier du rêve v pařížském Musée des Arts Décoratifs
Foto: Dior
Výstava Christian Dior, couturier du rêve v pařížském Musée des Arts Décoratifs
K vidění jsou šaty od Christiana, ale nechybí ani Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons a Maria Grazia Chiuri. Každý z nich zanechal výraznou stopu v dějinách značky, ale i šatníků nás všech. Výstava se zaměřila na typický rukopis každého z kreativních ředitelů, nekonečnou barevnou paletu, umění haute couture a nechyběla ani část věnovaná hvězdám na červeném koberci.

Virtuální výstava na YouTube

Teď už se nedejte ničím a nikým rušit a vydejte se na hodinovou prohlídku nejúspěšnější výstavou všech dob, kterou módní dům zpřístupnil na svém YouTube kanálu.