Události

Meryl Streep se po 40 letech sešla s kolegy z filmu Sophiina volba

V předvečer zahájení newyorského fashion weeku a uprostřed sezony předávání cen sezval módní dům Lanvin do Muzea moderního umění osobnosti v čele s Meryl Streep, aby oslavily výročí hereččina klíčového snímku Sophiina volba. Podívejte se, kdo všechno se na této výjimečné akci objevil. 
Foto: Lanvin
Meryl Streep na oslavě 40. výročí filmu Sophiina volba v New Yorku, 7. února 2024
Před více než 40 lety vstoupilo do kin romantické drama Sophiina volba, které vzniklo na motivy knihy Williama Styrona. Hlavní roli ve filmu brilantně sehrála Meryl Streep, po jejímž boku zazářili Kevin Kline a Peter MacNicol. A právě tato trojice se znovu sešla včera večer v Muzeu moderního umění (MoMA) v New Yorku. Rozruch na promítání, které zorganizoval francouzský módní dům Lanvin, způsobilo nejen setkání tria, ale i další hvězdní hosté, kteří si jedinečnou událost nenechali ujít. 
Snímek Sophiina volba, který Meryl Streep vynesl mimo jiné Oscara za nejlepší ženský herecký výkon, patří do zlatého fondu světové kinematografie. Co má ale módní značka se slavným filmem společného? „Existuje zásadní spojení mezi domem, který založila (Jeanne Lanvin), žena, která zásadně formovala kulturu a jejíž vliv je cítit dodnes, a Meryl, žena, která zásadně formovala kulturu a jejíž vliv bude cítit ještě dlouho. To jsou některé důležité parity,“ řekl Siddhartha Shukla z Lanvin pro Vogue.
Událost si nenechala ujít ani Cate Blanchett, Uma Thurman, Claire Danes, Rupert Friend, Aimee Mullins, Pat Cleveland (všichni oblečeni v Lanvin) a také Ethan Hawke, Pat Cleveland, režisér Steven Soderbergh a další osobnosti.