Novinky

Weekend list podle Teri: self care day

„Vždy jsem si přála užít si spa day jako z filmu, kdy hlavní hrdinka v rámci příprav na důležité rande projde nejrůznějšími procedurami. Počínaje luxusní kosmetikou přes masáž s okvětními lístky až po perfektní manikúru a depilaci nohou.“ Teri Hodanová opět přináší tipy, které by určitě neměly uniknout vaší pozornosti.
A tak jsem usoudila, že maturita je celkem omluvitelným důvodem připravit takové glam rande sama pro sebe. 

Pleť: 

Před měsícem jsem se poprvé odhodlala jít na kosmetiku. Vzhledem ke svému věku to nepovažuji za ostudu, ale jednoznačně bylo na čase. A když přišlo na vymýšlení programu perfektního self care day, byla na prvním místě. 
Po mé první návštěvě, kdy jsem prošla diagnostikou a základním ošetřením, jsem se rozhodla trochu rozmazlit a dopřát si Anti-Pollution treatment. Kvůli znečištěnému vzduchu a stresu totiž nemá naše pokožka dostatek kyslíku, což způsobuje předčasný výskyt vrásek, ucpání pórů či tmavé kruhy kolem očí. 
Odcházela jsem spokojená, odpočatá a cítila se skvěle. Zkrátka přesně tak, jak jsem si přála. A s téměř bezchybnou pletí.

Mysl: 

Při pojmu self care day často zapomínáme na to nejdůležitější, na naši mysl. 
Starat se o své mentální zdraví by mělo být na prvním místě a mou oblíbenou aktivitou, při které rozvíjím svou osobnost, je čtení knížky. 
Momentálně je to How to Develop Emotional Health (Jak vybudovat emocionální zdraví), a ačkoliv se název může zdát odborný, rozhodně bych ji doporučila snad úplně každému. Ať už chcete lépe porozumět sami sobě, nebo okolí. 

Tělo: 

Občas pro ideální odpočinek postačí i teplá voňavá koupel v pohodlí domova a pro tento případ sahám po koupelové soli. Má oblíbená je od značky Onsen, kterou tvoří růžová himálajská a epsomská sůl. Dokonalou vůni pak dodává směs esenciálních olejů z máty, eukalyptu a mandarinky. 

Duše: 

Nic nepohladí duši tak jemně jako skvělá hudba. 

Domov: 

A na závěr celoroční self care tip – pořiďte si vonnou svíčku, ze které budete mít při každém zapálení radost. Pro mě je to jednoznačně Tree House od Byredo.