Novinky

5 aplikací, které vás budou bavit i na svobodě

Představujeme 5 mobilních aplikací, které vás v době koronaviru a domácího pobytu určitě (alespoň na nějaký čas) zabaví. A to možná natolik, že si je ponecháte už napořád.
Foto: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Fabulous

Fabulous je v angličtině, dostupná pro Android i iPhone a pomůže vám vytvářet zdravé návyky a rutiny. Nebojte se, nebude vás každých deset minut upozorňovat, ať uděláte dvacet dřepů, i když jste zrovna uprostřed pracovního telefonátu s kolegy. Tato aplikace je založena na konceptu „cest“. Uvedeme příklad. První krok je malý a jednoduchý: po probuzení vypijte sklenici vody. Postupem času se přidávají další návyky a řetězují se dohromady tak, aby se vytvořila kompletní rutina. Týden je zdarma, měsíční členství vyjde lehce přes 100 Kč.
Náš tip: Zkuste cvičení, meditaci, ale i tzv. víkend bez cukru. Jednotlivé úkoly vás budou bavit, ovšem doporučujeme přeskočit výzvy tipu sdílet s přáteli a jiné. Bere vám to zbytečně čas a toho není podle této aplikace nikdy dost. Zaměřte se především sami na sebe.

Calm 

Pokud ještě tento zázrak neznáte, je načase to napravit. Obzvlášť v této době, kdy nevíme, co nás druhý den čeká. Calm rozhodně neobjevila Ameriku, co se týče zklidňujících a meditačních aplikací, zato je rozhodně ta nejsledovanější a nejvyhledávanější. Proč? Je snadná, intuitivní a především pomáhá. Ať už plánujete meditovat, bojovat s úzkostí, stresem, správně dýchat nebo jen odpočívat za zvuků jarního deště či šumění oceánu. 
Náš tip: Appka je pouze v angličtině, ale zřejmě to není překážkou, když i jedna nejmenovaná šedesátiletá příbuzná ji aktivně využívá už tři roky a anglicky umí jen very nice.

Mondly

Ano, ano, konec prokrastinace. Teď se nemáte na co vymluvit, jste doma a žádné štěstí venku vás momentálně nečeká. Aplikace Mondly vás hned na startu rozdělí do začátečníků, mírně pokročilých nebo pokročilých a pak už vám připraví denní plán a můžete si zvolit i okruhy, kde se potřebujete více vzdělat. Proč je Mondly zábavnější než všechny ostatní? Protože vás povzbudí, motivuje i chválí za vaše úspěchy. Rozvíjí vás i v momentě, kdy máte pocit, že se nikam neposouváte, a jednotlivé lekce jsou svižné natolik, že pokud jste stejně jako výše zmíněná příbuzná doteď uměli pouze very nice, během karantény se stanete téměř rodilým mluvčím.
Náš tip: Za vyzkoušení určitě stojí chatbot, simulace reálné konverzace, kdy vám appka dává otázky a vy musíte odpovídat. Na první dojem jednoduché, na ten druhý už tolik ne. 

Nesnězeno

Jedna z mála českých aplikací, která je zrovna v těchto dnech aktuální o dost více než obvykle, i když se týká (zatím) jen Prahy. Původně jste v ní mohli najít podniky z vašeho okolí, které v ten den nestihly prodat všechno jídlo v nabídce, šetřili jste vy, restaurace a všichni byli spokojení. Dnes se však aplikace pozvedla o level výše. Díky objednávce vlastně můžete svůj oblíbený podnik zachránit tím, že zaplatíte plnou cenu jídla a oni vám ho dovezou. Šetříte životní prostředí, normálně se najíte a ještě držíte nad vodou podnikání lokálního prodejce.
Náš tip: Objednávejte, dokud je čas. A samozřejmě sebe i kurýra chraňte rouškou a rukavicemi. #rouskyvsem

Musée du Louvre official app

Už jsme ji zmiňovali v jednom z předchozích článků, ovšem pojďme ty pomyslné dveře jednoho z nejslavnějších muzeí na světě otevřít doširoka. Pokud toužíte po kultuře v době, kdy je cestování v zásadě zakázáno, anebo naopak pokud jste doteď po žádném muzeu ani galerii neprahli (kdo vám v dětství pošlapal touhu po představách, kráse a fantazii?), můžete už nyní bez vstupenky obdivovat krásná umělecká díla online. Díky této aplikaci v Musée du Louvre jich prozkoumáte stovky a dozvíte se o jejich historii, aniž byste museli kupovat letenku do Paříže.
Náš tip: Nebojte se pokračovat v sebevzdělávání a například si zkuste podle aplikace „nějaký ten obraz“ namalovat. Ne, nesmějte se. Přísaháme, že se skleničkou Krug Grande Cuvée vám vaše verze Mony Lisy bude připadat přinejmenším „zajímavá“.