Novinky

Jak vypadala kosmetická polička Andyho Warhola?

Král Pop-artu by hravě strčil do kapsy všechny dnešní beauty gurus.
Musím se vám k něčemu přiznat. Fascinují mě kosmetické poličky celebrit. Je to neskutečně osobní pohled do soukromí a o člověku toho lecos prozradí. Stačí na Instagramu sledovat  #shelfies a uvidíte sami. Pokud jste na tom stejně, pak vás určitě zaujme fotografie z roku 1987, kterou pořídil fotograf David Gamble v bytě Andyho Warhola po jeho smrti. Jeho přeplněnou poličku plnou kosmetiky by mu v dnešní době záviděl nejeden beauty guru.
Foto: © David Gamble, USA/Worldwide 2018
Jaké poklady měl tedy Warhol u sebe v koupelně? Typický osmdesátkový beauty arzenál: 7-Day Scrub Cream a Sub Skin Cream od Clinique patřily k jeho oblíbeným produktům. Stejně tak benzoyl peroxid Xerac BP/10 na ošetření akné, Cetaphil Lotion Cleanser, exfoliační tamponky Noxzema Antiseptic, balzám na rty Lip Smacker a nestárnoucí vazelína. 
Zakladateli The Factory nechyběl ani opalovací krém s aloe vera a parfémy od takových značek, jako je Chanel, Guerlain a Halston. O svou paruku pečoval jen těmi nejlepšími produkty té doby - šamponem Vidal Sassoon, Pantene for Him a stylingovým gelem od Framesi. Sprchoval se zásadně s gelem Lubriderm Lubath a nechtěných chloupků zbavoval pomocí gelu Neet. Jak dlouho mu asi trvalo, než se dostal z koupelny? Co by asi řekl na dnešní trend clean beauty? Používal by LED masky? To už se asi nedozvíme, ale jedno vím určitě. Stejně jako mnozí z nás povýšil král Pop-artu péči o svůj zevnějšek na uměleckou formu.