Péče

LED ošetření budoucnosti v pohodlí domova

Junior beauty editor otestoval masky, které využijete nejen na Halloween. 
Když přijde na péči o pleť, vyzkouším prakticky cokoliv. Co mě v poslední době nejvíc zaujalo? Domácí LED ošetření pleti. Hlavně proto, že se mění roční období a můj unavený obličej potřebuje pomoc navíc. To, že ji můžete použít jako Halloweenskou masku, a vyděsit  vzhledem připomínajícím Michaela Myerse svou spící drahou polovičku, je věc druhá.
Foto: Collage Alexander Bel x BOYZ WORKSHOP
LED terapii původně proslavila NASA, která ji používá k léčbě astronautů ve vesmíru. Dlouhou dobu platilo, že si na LED ošetření pleti můžete zajít jen do ordinace svého dermatologa nebo jako součást ošetření u kosmetičky. Jak se ale technologie vyvíjí a vylepšují, stávají se domácí beauty gadgets přirozenou součástí naší každodenní beauty rutiny. Jsou silnější, rychlejší a lepší. Abyste je vyzkoušeli na vlastní kůži nemusíte být Madonna, Jessica Alba nebo Kate Hudson.  LED masky dobývají mainstream!

Quicker than a ray of light

Jak světelná terapie funguje? "Vysokoenergetické paprsky pronikají hluboko do pleti a podle druhu světla na ni působí. Modré zabíjí bakterie způsobující akné, zelené zesvětluje pigmentové skvrny, červené stimuluje tvorbu kolagenu a redukuje vrásky," vysvětluje Shani Darden,  kosmetička která se salonním ošetřením využívajícím LED terapii proslavila. 
Ještě než svou koupelnu proměníte v profesionální dermatologickou kliniku, měli bystě vědět, že čím častěji je budete používat, tím lepší výsledky můžete čekat. Jejich efekt je podle Darden kumulativní a pokud už si nějakou pořídíte, měli byste ji používat pět dnů v týdnu. 
Před použitím masky obličej důkladně vyčistěte a nechte pokožku suchou bez jakýchkoli produktů. Světlo které diody emitují je bezpečné i pro oči, takže nemusíte mít o svůj zrak obavy. Mít přímo na obličeji zářivě svítící masku plnou pulzujících diod zní možná šíleně, ale věřte mi, že výsledky stojí za to. Chcete ji vyzkoušet? Inspirujte se. Vybral jsem pro vás tři nejlepší, pro každý budget.