Novinky

Frank Ocean používá retinol a nebojí se to přiznat

Když je dost dobrý pro něj, musí být dost dobrý i pro nás. Slavný zpěvák a textař Frank Ocean prozradil, jak je důležité používat hydratační krém a proč by se o sebe muži měli víc starat.
"Myslím, že většina mužů si před spaním ani neumyje tvář, je jim to úplně jedno. Musíte si čistit obličej a používat hydratační krém," prozradil 31letý zpěvák a textař v rozhovoru pro americký magazín GQ, ve kterém upozorňuje na důležitost pravidelné péče o pleť a nezapomíná ani na důkladné čištění. 
A to hlavně večer v situacích, kdy je z postele koupelna daleko a máte sílu maximálně na další díl oblíbeného seriálu na Netflixu. "Nedám dopustit na kvalitní noční krém. Potřebuji ho, protože když se probudím, cítím se daleko krásnější, hydratovanější a připravený čelit lidem," radí. Pokud se po něm Ocean cítí tak skvěle, proč se krémů muži stále bojí jako čert kříže?
Foto: Robert Kamau/GC Images
Ocean věří, že opravdová beauty rutina se odehrává večer. Sází při ní na léty prověřený retinol, který dokáže z pleti vymazat všechny stopy času. "Retinol nemůžete používat přes den, protože je po něm pleť citlivější na slunce, takže ho vždy aplikujte na noc," radí. Stal se z něj snad skintelektuál? Těžko říct, ale jeho vzorem je podle všeho nestárnoucí Pharrell Williams, se kterým v minulosti spolupracoval na dvou studiových albech. 
"Trvá to už léta a Pharrell nám pořád neprozradil své tajemství," lamentuje o nestárnoucím 45letém zpěvákovi. "Říká, že jenom exfoliuje jako šílený, ale musí v tom být něco víc." Jestli existuje někdo, kdo z něj tajemství věčného mládí dostane, tak je to právě Ocean. Do té doby se prosím inspirujte, pečujte o sebe a začněte používat retinol. A přidávám tip na tři retinolové produkty, se kterými můžete začít.
PS: Ráno nezapomeňte pleť chránit před sluníčkem, 365 dní v roce. 
1% Retinol Booster, Paula's Choice, prodává Americká Kosmetika, 1600 Kč
Granactive Retinoid 2% Emulsion, The Ordinary, 9,80 €
Fresh Pressed Overnight Booster Vitamin A, Clinique, 1120 Kč