Novinky

Michael Kors koupil Versace za více než 2 miliardy dolarů

To, o čem se v posledních dnech šuškalo, se stalo skutečností. Michael Kors Holding Ltd. koupil módní dům Versace za více než 1,83 miliardy euro. A není to jediná změna.
„Je to velmi vzrušující moment pro Versace,“ uvádí v prohlášení Donatella Versace. Před více než dvaceti lety, po smrti bratra Gianniho, převzala spolu s nejstarším bratrem Santem a dcerou Allegrou vedení společnosti, a pokračovala v budování image značky s nezaměnitelným stylem. „Santo, Allerga a já vnímáme tento krok jako další příležitost, aby Versace rozvinul svůj potenciál naplno.“
Módní dům, který založil jako rodinný podnik roku 1978 Gianni Versace, se stává součástí nově budované módní skupiny. Ta se současně z Michael Kors Holding Ltd. mění na Capri Holding Limited. Rodina Versace nadále zůstává ve vedení a stává se akcionáři nové společnosti.
John Idol, CEO Capri Holding Limited, říká: „Donatellin ikonický styl je pro estetiku Versace zásadní. Zůstává tedy v čele společnosti. Jsem nadšený, že mám tu možnost s ní spolupracovat na dalším růstu značky.“ Součástí nového strategického plánu je nárůst obchodů o sto dalších, zvýšení online prodejů a rozšíření linie dámských a pánských doplňků i bot z 35 na 60 procent. 
Součástí holdingu Capri jsou také značky Michael Kors a Jimmy Choo.