Novinky

Lepší než nejlepší šampaňské? Koktejly Vogue

Vogue Czechoslovakia slaví svého prvního silvestra. A jak jinak oslavit příchod nového roku než se skleničkou něčeho úžasného? Šampaňské nestačí, oslovili jsme pár barmanů a nechali jsme si namíchat koktejly na míru. Jsou tak cool, že je budete chtít taky. Připravte si shaker, skleničky a jdeme na to. Na zdraví!

The Mandrake x Vogue New Year's Eve

namíchal Romain D’Antuono, Waeska, Londýn
Fáze 1: příprava
Šťovíkový sorbet:
250 g cukru krupice
- 100 g čerstvého šťovíku
- 50 g bazalkových listů
- 200 g kostek ledu
- 10 ml rumu Cachaca
Do mixéru dejte cukr a míchejte na maximum 10 sekund. Pak přidejte šťovík, bazalkové listy a kostky ledu a míchejte na maximum 30 sekund. Přendejte do mísy a nechte zmrazit.
Konopný nápoj Cachaca:
-
300 ml rumu Cachaca
- 100 ml konopného oleje
Smíchejte brazilský rum Cachaca s konopným olejem. Nechte hodinu odstát a pak dejte na 24 hodin do lednice. Druhý den přefiltrujte přes látku. 
Fáze 2: koktejl
- 50 ml konopného nápoje Cachaca
- 2 lžičky šťovíkového sorbetu
- 10 ml zeleného likéru Chartreuse
- 10 g cukru
- 10 ml šťávy z limety
Všechny ingredience smíchejte v shakeru a ozdobte květy fuchsie. 

Golden Sparkles

namíchal Camille Bertoux z CottoCrudo, Praha
- 1 díl ginu Tanqueray č. 10
- půl dílu čerstvé citronové šťávy
- 1 díl domácího sirupu se šafránem a ananasem
Dolijte šampaňským Laurent-Perrier. 
Sklenici ozdobte ananasovým chipsem a višní Morello.