Novinky

Helena Christensen navrhla kolekci a bude i v Čechách a na Slovensku

Kromě toho, že patří mezi originální supermodelky, je Helena Christensen také talentovanou fotografkou. Založila časopis Nylon, už v roce 2009 uspořádala výstavu zaměřenou za změny klimatu a loni nafotila první Vogue cover, kdy pro česko-slovenskou edici zachytila Gigi Hadid na rodinné farmě. Teď přichází s další sérií fotografií, které tentokrát proměnila v oblečení. 
Foto: archiv H&M
Helena Christensen v zákulisí focení kolekce pro H&M
Uložte si do kalendáře čtvrtek 30. ledna 2020 s poznámkou Helena Christensen x H&M. Právě v tento den se globálně objeví nová kolekce, za kterou stojí právě dánská supermodelka a fotografka. 
Stejně jako na obálce Vogue Czechoslovakia s Gigi Hadid i v kolekci pro švédský řetězec Helena použila jako hlavní motiv květiny. Fotografie zachycující detaily planých rostlin i pečlivě šlechtěného jasmínu spolu s týmem H&M přenesla na trička a oversized mikiny. Barevná paleta oblečení zůstává minimalistická, jako podklad se objevuje pouze bílá, černá a béžová. Dává tak vyniknout samotných fotkám. 
Foto: Helena Christensen pro H&M
Helena Christensen x H&M
Foto: Helena Christensen pro H&M
Helena Christensen x H&M
Foto: Helena Christensen pro H&M
Helena Christensen x H&M
V limitované minikolekci najdete tři volná trička, jednu mikinu ve zkrácené délce a dvě oversized hoodies, přičemž jedna z nich má potisk na zádech a vpředu jen malý nápis „discover beauty“. 
Helena není v módě žádný nováček. Spolu s Leifem Sigersenem otevřela v New Yorku Butik Christensen & Sigersen s vlastními kolekcemi vintage oblečení. Značku bylo možné svého času koupit i na Net-a-Porter. O šest let později supermodelka navrhla kolekci spodního prádla pro Triumph. V současnosti se kromě focení věnuje značce Stærk&Christensen, kterou založila spolu s dánskou designérkou Camillou Stærk. Vedle architektury či natáčení uměleckých filmů společně navrhují šperky, boty, brýle a plavky. Zároveň na svých stránkách provozují vintage shop Pawn, výtěžek z prodeje věnují na charitu. 
V 90. letech nafotila pro H&M Helena v roli modelky kampaň na plavky a nechyběla ani při uvedení kolekcí ve spolupráci s návrhářem Matthewem Williamsonem nebo značkou Maison Margiela. Tentokrát se však nestala tváří, ale autorkou fotografií na oblečení a také fotografkou celé kampaně.
Podívejte se spolu s Vogue Czechoslovakia do backstage a na celou kolekci.