Novinky

Giambattista Valli navrhuje kolekci pro H&M

A je jasno. Letošní kolekci pro H&M navrhuje italský couturiér Giambattista Valli. V růžových šatech se jako první ukázala Kendall Jenner dnes na charitativním večeru amfAR v Cannes. 
Foto: Gareth Cattermole/amfAR/Getty Images for H&M / amfAR
Kendall Jenner na amfAR Cannes Gala 2019 v šatech Giambattista Valli x H&M, 2016
Haute couture a fast fashion se opět potkávají. Dnes večer švédský řetězec H&M a Giambattista Valli společně oznámili spolupráci. Nejdřív na Instagramu a poté na červeném koberci na filmovém festivalu v Cannes, kde se koná výroční charitativní galavečer ve prospěch společnosti amfAR. Módní návrhář, známý pro obrovské tylové šaty a dlouhé vlečky, představil část limitované kolekce nejen na svých múzách. Kendall Jenner, Chiara Ferragni, Bianca Brandolini, Chris Lee, H.E.R. a Ross Lynch ukázali první modely. Novinkou je fakt, že část bude v prodeji již od soboty, tedy dva dny po oznámení.  Ve 12 vybraných obchodech H&M a na hm.com se objeví nejdřív pár šatů a celá kolekce Giambattista Valli x H&M bude celosvětově k dostání až 7. listopadu 2019. 
Co můžeme čekat? Klasických Valliho styl. Spousta růžové, tylu a romantiky. Proč právě Valli? Sám se se svou značkou velmi dobře prosadil u nové generace haute couture klientek, které okouzlil více než kterýkoliv jiný návrhář. Elitní svět šatů na míru se teď ještě více otevře mladému publiku. Úspěch dopředu zaručen. 
„H&M mi dává příležitost ukázat svou vizi a oslavu krásy široké veřejnosti. Chci sdílet svou lásku ke kráse a být součástí šťastných chvilek všech a pomoci spoluvytvářet zamilované příběhy po celém světě,“ uvedl Valli. Pro H&M je tato spolupráce dalším potvrzením výjimečného statusu mezi fast fashion řetězci. Valli jako mistr nezapomenutelných šatů vnese do letošní kolekce kouzlo jinak těžko dosažitelného stylu. Látky samozřejmě nebudou tak luxusní jako v případě haute couture, ale ikonické siluety nebudou chybět. 
Nepůjde jen o dámskou kolekci, Valli podle prvních fotek navrhl také pánské modely v černé a šedé.