Vogue Daily

Vera, Finn a Hanne: cover stars listopadové Vogue CS

Hvězdy titulních stran listopadové Vogue Czechoslovakia spojuje krása, svoboda projevu a diverzita. Nebojí se být slyšet, otvírají ty nejlepší přehlídky a o spolupráci s nimi má zájem nejedna světová značka. Hudba budoucnosti módní scény. Hanne Gaby Odiele, Finn Buchanan a Vera Amores osobně. Seznamte se.
Foto: Alice Rosati, Cover star: Finn Buchanan
Vogue CS, číslo 14, listopad 2019
Foto: Dan Beleiu, Cover star: Hanne Gaby Odiele
Vogue CS, číslo 14, listopad 2019
Foto: Guillaume Roemaet, Cover star: Vera Amores
Vogue CS, číslo 14, listopad 2019

Hanne Gaby Odiele

Modelingová superstar, která nedávno oslavila třicáté narozeniny, není v módním byznysu rozhodně žádným nováčkem. Na svém kontě má nespočet přehlídek (Marc Jacobs, Rodarte, Thakoon nebo Alessandro Dell'Acqua) a kampaní světových brandů. Je velmi otevřená, i co se týče své sexuality, která není jednoznačná. Narodila se jako intersexuál, a ještě než vstoupila do světa modelingu, podstoupila operaci pohlavních orgánů. O svém komplikovaném statusu se nebojí mluvit nahlas a i díky tomu si získala tisíce příznivců po celém světě. Hanne Gaby je od roku 2016 vdaná za modela Johna Swiatka. 

Finn Buchanan

Sedmnáctiletý objev, který je však už stálicí přehlídek Maison Margiela, Miu Miu či Marc Jacobs. A také trans star, která boří hranice. Jak sám přiznává, neřeší, zda bude nosit dámské, nebo pánské šaty. A i když je vegetariánem, pro Fendi předváděl kožené prvky („protože plastová výroba náhražek kůže je mnohem horší pro naše životní prostředí“). Nemá rád škatulkování a užívá si život tak, jak nejlépe umí. Přítelkyně Maxim Magnus je s Finnem k zastižení prakticky pořád a jsou propojeni natolik, že si její obličej nechal vytetovat na paži. Zkrátka ve všech směrech výrazná osobnost, o čemž se přesvědčíte už po chvilce scrolování jeho Ig.

Vera Amores

Vysoká křehká kráska s uhrančivýma očima a tváří posetou pihami je nyní na začátku světové modelingové kariéry. Doposud byla vyhledávaná především v rodném Španělsku, nyní si ji všimly i velké značky a mezinárodní agentury. Vera Amores už zazářila na fashion weeku v Madridu, nafotila kampaň pro Davida Delfína a stala se cover star několika prestižních titulů. Pro Vogue bude na titulce poprvé.