Hudba

Miley Cyrus i Chris Martin. Online koncerty a rady slavných během pandemie

Od virtuálních koncertů až po rady, jak se chovat v období pandemie. Hudebníci jako Miley Cyrus, Cardi B a Chris Martin využívají své sociální sítě ke vzdělávání veřejnosti i k zahnání nudy.
„Pokud vás zajímá, proč vám ještě nepřišel balíček s oblečením, může za to koronavirus. Začíná to být docela vážné,“ prohlásila Cardi B o víkendu na svém Instagramu. Měla 100% pravdu a je názorným příkladem toho, jak se chovají hudebníci, když jsou ve stejné situaci jako my ostatní. Zmatení, vyděšení, možná i znudění a celý den přilepení na sociální sítě. Její svéráznou reakci na pandemii koronaviru zremixoval DJ Snake. Skladbu od té doby na Twitteru repostovalo přes 49 000 lidí.
Zpěvák Yungblud musel zrušit své chystané turné, stejně tak L Devine, která zrovna dělala předskokanku pro amerického zpěváka Fletchera v Evropě. Nakonec se rozhodla oznámit sérii virtuálních koncertů, které rozdělila napříč různé sociální sítě. Některé z nich budou akustické, jiné se budou odehrávat přímo ve studiu. Yungblud místo toho uspořádal ambiciózní koncert. V publiku nebyl nikdo. Tedy až na Bellu Hadid a rappera Machine Gun Kelly.
Foto: Alexander Federic
Yungblud

Online koncerty

Mezitím zpěvačka Christine and the Queen oznámila, že bude vystupovat každý večer v šestnáct hodin na Instagramu, aby se vyrovnala se spoustou volného času stráveného doma. Hned na úvod zazněla a capella verze jejího nového singlu People, I’ve been sad.
Pozadu nezůstal ani Chris Martin z kapely Coldplay. Během živého přenosu na Instagramu odpovídal fanouškům na otázky a zazpíval cover verzi písně Life On Mars Davida Bowieho. 
Britský hudebník MNEK nasdílel několik písní inspirovaných koronavirem, jako třeba I’m Bored (But I’m Scared to Go Outside) a Can’t Let The Virus Spread. Pokud je to na vás až moc, podívejte se na profil zpěvačky Pink a zazpívejte si s ní Make You Feel My Love od Boba Dylana. 
Někteří hudebníci využívají své sociální sítě k edukaci a uklidnění paniky. Justin Bieber všechny upozorňuje na správné mytí rukou, zatímco Miley Cyrus rozjela sérii živých přenosů #BrightMinded, kde hovoří s doktory, terapeuty nebo Demi Lovato.