Filmy

Jaké TV premiéry vás čekají v únoru?

Nějak tu zimu přežít musíte, ne? Zachumlat se do deky, sklenici svařáku v ruce a v přítmí hypnotizovat blikající obrazovku, to není zas tak nepohodlné... Doporučíme vám pár TV premiér, aby vás únor víc bavil.
Foto: Apple TV+
Ben Mendelsohn v The New Look

The New Look

Jan Boublík, creative digital manager: Poté, co jsem na jeden zátah zhlédl seriál Cristóbal Balenciaga na Disney+,  se chystám na The New Look, který pojednává pro změnu o Diorovi a pochází z produkce Apple TV. Autor série Todd A. Kessler má na kontě režii četných dílů populárního a kritiky vyzdvihovaného seriálu Rodina Sopránů. V roli návrháře se představí Australan Ben Mendelsohn, který zatím nedostal tolik příležitostí, takže to celé zatím zní jako zajímavý experiment. I kdyby se seriál nakonec náhodou nezdařil, stojí za to komunikovat, jak je móda v našich životech a v naší historii důležitá. (Jo, a Coco tam hraje Juliette Binoche!)
Na Apple Tv od 14. února 2024. 

Černý dort 

Kristýna Jandová, online editor: V únoru se těším na osmidílné mysteriózní drama, které bylo natočeno podle stejnojmenné knihy novinářky Charmaine Wilkerson. Dva sourozenci se po smrti své matky dozvědí o její temné minulosti, a to velmi podivným způsobem. Jako dědictví jim totiž nechala jen černý dort, upečený podle rodinného receptu s dlouhou historií, a hlasovou zprávu. 
Na Disney+ Tv od 31. ledna 2024. 

One Day

Sandra Mai Tranová, social media manager: Další měsíc a další romantická komedie, jak už to je u mě zvykem. Seriálová adaptace románu Davida Nichollse One Day sleduje vývoj jednoho vztahu po dobu dvou desetiletí. V hlavních rolích osudových milenců Dextera a Emmy se objevují Leo Woodall a Ambika Mod, kteří se již představili v průlomových seriálech Bílý lotos a Tohle bude bolet. Cesty milenců se poprvé zkřížily během maturitní noci v roce 1988. Seriál se k nim každý rok vrací ve stejný den a zachycuje jejich rozchody a návraty. Dokáže tato čtrnáctidílná série naplnit má očekávání a potěšit mě během měsíce lásky?
Na Netflixu od 8. února 2024

Malý Sheldon – 7. a poslední řada

Sabrina Karasová, on-line editor: Postava neodolatelně egocentrického doktora Sheldona Coopera (Jim Parsons), zjevně stiženého Aspergerovým syndromem, určuje tempo, spád i dějové okolnosti sitcomu Teorie velkého třesku. Partička hravých vědců, které bez urážky můžeme zařadit do kategorie nerdi, i jejich podivuhodných přítelkyň nás na obrazovkách svým mimoňovským humorem baví už spousty let. Jak asi vypadal někdo tak svérázný jako Sheldon Cooper coby dítě? To je otázka, na niž odpovídá seriál Mladý Sheldon, v níž hlavní roli malého matematického génia ztvárnil Iain Armitage. Sedmou sérií končí jeho dětství a na prequel časově plynule naváže Teorie velkého třesku.
Na Netflixu a HBO + od 15. února 2024