Filmy

Carrie je zpět! Co čekat od pokračování Sexu ve městě?

Carrie, Miranda a Charlotte ze Sexu ve městě se vracejí (i když bez Samanthy), aby i po padesátce hvězdně ovládly Manhattan. Co vás v seriálu, který už dnes exploduje na HBO Max, čeká?
Foto: Getty Images
Z natáčení And Just Like That
Oficiální trailer k pokračování And Just Like That… je v éteru od 30. listopadu. (Pokud jste ho ještě neviděli, doporučujeme ho okamžitě zhlédnout). Mluví se v něm samozřejmě o Panu Božském. Kromě známých tváří však upoutávka odhalila i zcela novou postavu Lisy Todd Wexley (v podání Nicole Ari Parker), která pravděpodobně pozve Charlottu a Harryho na večeři. V další scéně si Carrie vychutnává koktejl se Seemou Patel (hraje ji Sarita Choudhury). A postava Che, kterou si střihla Sara Ramírez, bude s Carrie moderovat podcast X, Y a Me. Tohle už je ale druhý trailer. První v pořadí stanice HBO zveřejnila 12. listopadu. Kdy konečně uvidíme první díl zbrusu nové série? Už 9. prosince!

O čem přesně bude And Just Like That... vyprávět?

To vlastně nikdo neví. Většina dosud odhalených detailů totiž vychází z paparazzi snímků. Mimochodem, už v minulosti natáčel štáb Sexu ve městě fiktivní scény kvůli tomu, aby neprosáknul děj před premiérou, takže se vyplatí brát vše dosud zveřejněné raději s rezervou. Je zde ale pár faktů, která se nejspíš nezmění: Prvním velkým překvapením bude návrat Bridget Moynahan. Ta v původním seriálu hrála Natašu, druhou manželku Pana Božského. Další signál toho, že u Prestonových došlo k rozchodu? Fotky Carrie, jak se před svým bývalým bydlištěm na Upper East Side líbá s americkým hercem Jonem Tenneym. A je dost pravděpodobné i to, že scenáristé neopomenou ani postavu Stanforda, jehož představitel (Willie Garson) letos v září zemřel.

Kdo je producentem seriálu?

Držitel ceny Emmy Michael Patrick King, který napsal a režíroval původní seriál a oba celovečerní filmy. Tentokrát ale na pozici výkonného producenta nebude sám, podílí se na ní i trio hlavních hereček.
Foto: Getty Images
Z natáčení And Just Like That
Foto: Getty Images
Z natáčení And Just Like That
Foto: Getty Images
Z natáčení And Just Like That

Kdo vymyslel název pokračování?

Carrie Bradshaw. Hlášku: „And just like that…“ vyřkla ve scéně odehrávající se v restauraci, kde byl Charlottin přítel hrubý na servírku. Zazněla ale i v okamžiku, kdy Samantha okukovala kněze u kostela. Tak doufejme, že nás Carrie bude svými geniálními průpovídkami seriálem provázet i tentokrát.

Na které herce se můžeme těšit?

Po dlouhých neshodách se nakonec většina Carriiných ex kolegů dohodla, že se k natáčení vrátí. Takže: Mario Cantone se vrací v roli Anthonyho Marantina (ve druhém filmu se oženil právě se Stanfordem). Julie Halston se opět objeví v roli nezapomenutelné Bitsy Von Muffling (jejíž svatba v Hamptons s Bobbym Fineem, legendou piano baru, byla děvčaty ze seriálu víc než propíraná). 

A co Chris North? Opravdu se dočkáme i Pana Božského?

„Jak bychom vůbec mohli natočit novou kapitolu příběhu Sexu ve městě bez našeho Pana Božského?“ nechal se slyšet Michael Patrick King, výkonný producent. 

Je pravda, že uvidíme také Johna Corbetta coby Aidana?

Ano, a to navzdory skutečnosti, že s Carrie chodil necelý rok. Jako bychom už dopředu slyšeli Carrie: „Mám ve jménu sexuální antropologie oživit tenhle staletý milostný trojúhelník a zanechat za sebou ještě větší citovou spoušť?“

Vrací se i Harry Goldenblatt (Evan Handler) a Steve Brady (David Eigenberg)?

Podle traileru jsou Charlotte a Harry dodnes šťastní manželé — v jedné scéně totiž se slzami v očích, a dcerou Rose po boku, sledují svoji prvorozenou, již dospívající dceru Lily na baletním představení. K vidění je i záběr na objímajícího se Steva a Mirandu. Ovšem v další scéně uznávaná právnička vyrazí na rande s jinou ženskou postavou, což mnohé fanoušky vede ke spekulacím, že by si mohla v pokračování užít lesbickou aféru.

A to nejdůležitější — kde je, sakra, Samantha?

Výkonný ředitel HBO Casey Bloys to komentoval následovně: „Přátelství v našich skutečných životech zanikají, zároveň ale vznikají nová. Takže si myslím, že to všechno vypovídá o skutečných etapách života... Snažíme se vyprávět upřímný příběh o tom, jaké to je být ženou po padesátce v New Yorku. Přátele, které máte, když je vám třicet, proto možná nebudete mít, až vám bude padesát.“ Jenže hned nato se vynořila ze zákulisí zpráva, že se seriálová Samantha Jones možná přestěhovala do Londýna. A jiskřička naděje, že ji ještě někdy v seriálu uvidíme, byla zažehnuta: „Poslat ji do Los Angeles nepřipadalo v úvahu, protože jsme to udělali už v prvním filmu, takže to, že její postava bude žít v Londýně, byl perfektní způsob, jak její postavu udržet při životě a zároveň vysvětlit její nepřítomnost. Diváci se dozvědí, že se jí v Anglii daří, i když se s Carrie nepohodla. Carrie je ta, která hádku se Samanthou těžce nese, a na konci seriálu uvidíte, jak se bude snažit přátelství obnovit. Pevně doufáme, že než začneme natáčet druhou sérii, Kim se k seriálu připojí a Samantha Jones se bude moci triumfálně vrátit.“

Co budou mít hlavní hrdinky na sobě?

Otázka za milion dolarů. A protože Patricia Field, ikonická kostýmní výtvarnice seriálu Sex ve městě, nyní pracuje na seriálu Emily v Paříži, uvolnila pole působnosti a předala klíče od šatníku Carrie svým dvěma dalším špičkám ze svého oboru — Molly Rogers a Dannymu Santiagovi. Nemůžeme se dočkat, až uvidíme pěkně díl po dílu jejich práci!

Kdy má seriál And Just Like That... premiéru?

První dvě epizody And Just Like That… odstartují na HBO Max už 9. prosince. A vždy ve čtvrtek, po následující dva měsíce, se pak budeme moct těšit na další porci děje.