Filmy

12 nejkrásnějších krajin z filmových pláten

Skvělý film není úplný bez nádherných pohledů na krajinu. Od plání v Keni až po pláže v Thajsku, podívejte se na ta nejkrásnější a nejpůsobivější místa z klasických snímků i novinek právě teď na Vogue CS.
Foto: Stefano Dall'Asta/Frenesy/Kobal/Shutterstock
Filmy tradičně bývají pozvánkou na cestu do vzdálených nebo smyšlených destinací. Krásné pohledy na krajinu však nikdy nebyly tak vítané jako během tohoto léta, které je plné zrušených cestovních plánů – můžete tedy pokračovat v poznávání, i když pouze na obrazovce.
Na návštěvu některých destinací, jako je například Středozem z Pána prstenů, budete potřebovat trochu větší představivost než třeba u klasiky jako Vzpomínky na Afriku nebo Za zvuků hudby. Nepochybujeme, že všechny destinace budete chtít ihned po uvolnění koronavirovýcb restrikcí navštívit.
Určitě se zaměřte i na současné filmy, jako je Na konci světa nebo Dej mi své jméno v hlavní roli s Timothée Chalametem a Armiem Hammerem, který se odehrává v Lombardii.
Pohodlně se usaďte a vydejte se na cestu do nejkrásnějších filmových krajin podle Vogue.

Divočina (2014)

Adaptace autobiografické knihy Cheryl Strayed (ztvárňuje ji Reese Witherspoon) pojednává o sebepoznání na dlouhé cestě po Pacifické hřebenovce na západě Spojených států. Trasa vede přes Sierru Nevadu a Kaskádové pohoří, díky čemuž uvidíte zcela unikátní přírodu nejtěžší a nejdivočejší stezky v celé Americe.

Pán Prstenů (2001–2003)

V této fantasy trilogii vyniká krása novozélandské dramatické krajiny. Mezi cíle, které stojí za návštěvu, patří Národní park Tongariro (kde se ve filmu nachází Mordor), Mount Sunday na jižním ostrově nebo Putangirua Pinnacles.

Walter Mitty a jeho tajný život (2013)

Walter Mitty (Ben Stiller) je nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life. Jeho sny o dobrodružství se jednoho dne stanou skutečností, když musí vypátrat legendárního fotografa Seana O’Connella a zachránit negativ jeho fotky. Putuje z New Yorku přes Nuuk v Grónsku, sopku Eyjafjallajökull na Islandu, Jemen až po Afghánistán.

Talentovaný pan Ripley (1999)

Tento klasický film z roku 1999 s Mattem Damonem, Gwyneth Paltrow a Judem Lawem byl natočen na mnoha místech po celé Itálii včetně města Positano a ostrovů Procida a Ischie.

Na konci světa (2017)

Zažijte krajinu West Yorkshire ve své nejpůvabnější podobě v tomto britském snímku, který zaznamenává vztah mezi farmářovým synem a rumunským pomocníkem. Najdete zde filmové lokace jako Silsden, Haworth a Otley.

Vzpomínky na Afriku (1985)

Romantické drama Sydneyho Pollacka, v němž hraje Meryl Streep dánskou autorku Karen Blixen, pojednává o její lásce ke keňským Ngong Hills a údolí Great Rift Valley.

Za zvuků hudby (1965)

Christopher Plummer a Julie Andrews natáčeli film Za zvuků hudby v opatství v Mondsee a ve Felsenreitschule a paláci Mirabell v rakouském Salzburgu.

Pokání (2007)

Pokání obsahuje řadu krásných míst. Za zmínku stojí určitě Stokesay Court v Shropshire, Redcar v Yorkshire a Cuckmere Haven ve východním Sussexu.

Piknik na Hanging Rock (1975)

Piknikem na Hanging Rock se často inspirují designéři na přehlídkách díky kostýmům inspirovaným přelomem století. Odehrává se v impozantní krajině Hanging Rock ve Victorii v Jižní Austrálii.

Pláž (2000)

Ve filmu Pláž hraje Leonardo DiCaprio baťůžkáře Richarda, který hledá dobrodružství a zkoumá thajský venkov. Prozkoumejte ho skrz snímek i vy.

Dej mi své jméno (2017)

I díky soukromému domu v Moscazzanu, kde je z velké části dílo natočeno, je snadné pochopit, proč film Dej mi své jméno způsobil nárůst turistického ruchu do Lombardie.

Mamma Mia! (2008)

Fiktivní ostrov Kalokairi byl ve skutečnosti ve většině filmu řecký Skopelos. Další scény se dotáčely i na Damouchari v oblasti Pelionu.