Filmy

Vše, co musíte vědět o druhé sérii And Just Like That...

Reboot kultovního seriálu Sexu ve městě jde po stopách Carrie Bradshaw a jejích věrných kamarádek — Mirandy Hobbes a Charlotte York Goldenblatt. Premiéra druhé řady And Just Like That... se nezadržitelně blíží. Na co všechno se můžeme těšit?
Před pár dny stanice HBO Max vyslala do světa upoutávku na druhou sérii seriálu And Just Like That... V ní je například Charlottina dcera Lily, jak prohlašuje, že je připravena přijít o panenství; a zjistíme i to, že Carrie narazí na svou dávnou lásku... 
Bude v nové sérii k vidění kompletní herecká osádka, jakou známe z první řady?
Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon a Kristin Davis — toto základní trio je potvrzeno. V upoutávce zveřejněné na Instagramu však figurují i další jména: Nicole Ari Parker (Lisa Todd Wexley), Sarita Choudhury (Seema Patel), Mario Cantone (Anthony Marentino), Karen Pittman (Dr. Nya Wallace) nebo Sara Ramírez (Che Diaz). Všichni tito propagonisté si své role z první série stoprocentně zopakují. Kromě toho se můzeme těšit i na staré dobré blízké našich tří hrdinek, jako je třeba Evan Handler (Harry Goldenblatt), Cathy Ang (Lily) nebo Alexa Swinton (Rock) a další.
A co Aidan Shaw — vrátí se na scénu?
Ano! Společnost HBO již na začátku letošního roku potvrdila, že se postava v druhé sérii skutečně vrátí. Důkazem je instagramový snímek z natáčení, na kterém se s Carrie ruku v ruce prochází ulicemi Manhattanu. „Pst, nikomu to neříkejte,“ stojí v popisku. 
Ani tentokrát se Samantha nevrátí?
Bohužel. Excentrická Samatha Jones, kterou v původním seriálu ztělesnila Kim Cattrall, se v nové řadě neobjeví. Alespoň fyzicky ne. I v druhé řadě zůstane „kamarádkou na telefonu“, stejně, jako tomu bylo v první sérii. „Bylo by skvělé mít ji zpátky,“ povzdychl si v rozhovoru pro časopis Variety producent Michael Patrick King a dodal: „Ale nemám nejmenší očekávání, že se ještě někdy na natáčení objeví.“ Důvod její absence? Je prostý. Svoji účast na rebootu herečka od samého začátku kategoricky odmítá.
Jaký bude děj druhé série?
V závěrečné epizodě první řady jsme mohli Carrie vidět, jak po skončení podcastu X, Y a já, který vedla Che Diaz,  moderuje Sex ve městě, svůj vlastní podcast. Bude tedy nadále pokračovat v předávání svých mouder? Co její milostný život? A co bude s Che a Mirandou po tom, co se Miranda rozhodla opustit svou stáž a odletět do Los Angeles s první jmenovanou? Na odpovědi si musíme počkat až do premiéry.  
Na kdy je vůbec plánovaná?
Stanice HBO Max zatím přesné datum neoznámila, ale dle prvního teaseru by mělo jít o červen letošního roku.
Čím se zabavit, než se druhá série konečně objeví? 
Kromě první série And Just Like That... si můžete kompletně zopakovat i původní seriál. Kromě toho vznikly i podcasty s názvem Every Outfit, za kterými stojí módní návrhářka a influencerka Chelsea Fairless a filmová scenáristka Lauren Garroni. Hlavní téma jejich hovorů? Samozřejmě ty nejikoničtější seriálové outfity a hlášky.