Filmy

Zelené tepláky hlásí návrat: Na druhou sérii netflixové Hry na oliheň se můžete těšit už letos

Máte spoustu otázek, které míří na tenhle krvavý jihokorejský seriál, ve kterém jde o život? Tady jsou odpovědi.
Foto: Netflix

Zápletka:

V naději, že se stanou miliardáři, přijme v druhé sérii Hry na oliheň pozvánku zúčastnit se dětských her ještě více hráčů než v sérii první. Hráči se opět rekrutují z lidí, kteří se ocitli ve finančních problémech a spadli na společenské dno. 

Na koho z první série se můžete těšit?

První řada Hry na oliheň se stala globálním fenoménem nejen kvůli důmyslným zvratům a scénám, u kterých se tají dech. Velký podíl na úspěchu seriálu má i skvělé obsazení: herec Lee Jung-jae v roli rozvedeného otce a zadluženého gamblera Seong Gi-Huna; herečka Hoveon Jung coby záhadná severokorejská přeběhlice Kang Sae-byeok; Park Hae-soo jako drsný obchodník Cho Sang-woo; Anupam Tripathi v roli imigrantského dělníka z Pákistánu Ali Abdula; a O Yeong-su v roli Oh Il-nama, později odhaleného coby strůjce brutální soutěže. 
Foto: Netflix
První série měla devět dílů. Po poslední epizodě nezůstali naživu prakticky žádní hráči s výjimkou Seong Gi-Huna. Diváci tudíž předpokládali, že bude jednou z mála postav z první řady, na kterou se můžou těšit i v druhé sérii. A stalo se! 12. června 2022 zveřejnil Netflix na sociálních sítích prohlášení scénáristy a režiséra Hwang Dong-hyuka fanouškům, v němž tenhle fakt potvrdil. A přidal další detaily – ve druhé sérii nebude chybět ani zlotřilý dozorce Front Man, kterého hraje Lee Byung-hun. A vypadá to, že se na plátně opět setkáme i s tajemným „mužem v obleku“, tedy s hercem Gong Yoo v roli uhlazeného náboráře. Streamovací platforma později vypustila další informace – do seriálu se vrátí Wi Ha-joon jako detektiv Hwang Jun-ho, jehož osud byl zahalen tajemstvím poté, co spadl z útesu.    

Kdo nový se objeví v druhé sérii?

V červnu 2023 Netflix oznámil těchto 12 hereckých jmen: Yim Si-wan, Kang Ha-neul, Park Sung-hoon, Yang Dong-geun, Park Gyu-young, Jo Yu-ri, Kang Ae- sim, Lee David, Lee Jin-uk, Choi Seung-hyun, Roh Jae-won a Won Ji-an. A to není všechno! „Publiku se představí Cheol-su, přítel Young-hee,“ navnadil diváky režisér Hwang. Fanoušci seriálu vědí, že Young-hee je obří strašidelná robotická panenka. Když se otočí, oči jí září červeně. Detekuje jimi, kdo se navzdory zákazu pohybu hýbe, a to je jeho konec: zastřelí ho. Panenka je inspirovaná stejnojmennou postavou školačky s copánky, která se v sedmdesátých a osmdesátých letech objevovala na obálkách korejských učebnic, a to často po boku roztomilého školáka Cheol-sua s kulatým obličejem a vlasy zastřiženými „podle hrnce“. Ve druhé sérii Hry na oliheň se tahle postava ukáže být stejně krvežíznivá jako jeho kamarádka.  
Článek původně vyšel na www.vogue.com.