Filmy

Che a Nya out, Rosie O’Donnell in! Právě se točí třetí řada And Just Like That

Pojďme se podívat na to, co nás čeká s novou řadou seriálu A jak to bylo dál… Ta se aktuálně natáčí a na obrazovkách HBO Max se objeví příští rok. A dozvíte se také, s kým už se (nejspíš) nepotkáme…
Foto: HBO
Sarah Jessica Parker v seriálu And Just Like That
Pojďme si to nejdřív pěkně shrnout, protože tenhle seriál už toho rozhodně stihl dost od pohřbu pana Božského přes vzkříšení Aidana, vyhýbání se (zase!) potratu až po ignorování Nyy. Seriál A jak to bylo dál… masivně rozděluje publikum napříč planetou a vrací se oblažit nás třetí řadou zcela jistě dalších pozoruhodných situací.

Vrátí se cast druhé řady i v té nové?

„Jsme nadšení, že od uvedení druhé řady je seriál A jak to bylo dál… číslem jedna ze všech původních seriálů HBO Max a tím dosud nejsledovanějším původním obsahem této platformy,“ uvedla šéfka původního obsahu HBO Max Sarah Aubrey loni v létě se slibem, že se seriál vrátí. „Už se nemůžeme dočkat, až diváci uvidí, kam naše oblíbené Newyorčanky třetí série zavede." A co na to sám stvořitel světa Carrie Bradshaw a spol.? „Jsme nadšeni, že můžeme strávit ještě více času kolem Sexu ve městě a vyprávět nové příběhy těchto ambiciózních postav se kterými se dokážeme ztotožnit, navíc v podání tak skvělé party herců a hereček," nechal se slyšet Michael Patrick King.
Ztotožnit? Ehm, tak určitě. Každopádně se dá očekávat, že hlavní část původního obsazení se vrátí: Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Sarita Choudhury, Nicole Ari Parker, Karen Pittman, John Corbett – ti všichni budou zpět. Ale pozor, jsou tu také dvě výjimky. Tou první jsou Sara Ramirez v roli kontroverzní Che Diaz. 17. ledna 2024 se ukázalo, že Ramirez byli z nadcházející sezony vyřazeni. Podle instagramového vyjádření Ramirez proto, že „castingoví režiséři a agenti sepisují blacklisty všech, kdo zveřejní jakoukoli podporu Palestincům, a omezují jejich pracovní možnosti.“ Jiné zdroje blízké produkci seriálu toto tvrzení zpochybňují: „Saru vyhodili jednoduše proto, že postava Che už seriálu nic nepřinášela. Ta eventualita byla na stole už od minulé řady. Po rozchodu s Mirandou ta postava už opravdu seriálu nic moc nenabízela, navíc mnoho fanoušků značně otravovala. Dějová linka komika potýkajícího se s problémy byla ztráta vysílacího času a Sara to věděli.“
Seriál opustí také Nya Wallace, profesorka práv na Kolumbijské univerzitě a Mirandina kamarádka. Jde ovšem o přátelský odchod. 22. března to potvrdila produkce – v jejím případě šlo o kolizi s dalšími nasmlouvanými projekty, mezi které patří například seriál The Morning Show na Apple+ nebo Forever, který se objeví na Netflixu. Podle serveru Deadline „byla snaha udržet ji v nové řadě maximální, její postava byla součástí scénáře. Ovšem po vyčerpání veškerých možností v rámci plánování se to ukázalo jako nemožné.“ „Karen i Nya nám budou chybět a jako její HBO Max rodina jí fandíme a plně podporujeme v jejích dalších aktivitách,“ objasnila mluvčí společnosti HBO Max.
S jejich odchodem se však na palubě objeví další známá tvář: 1. května komička Rosie O'Donnell potvrdila, že se v nové řadě ke stávajícímu castu připojí a na Instagramu sdílela fotografii scénáře 1. epizody. Obrázek navíc odhalil název úvodního dílu třetí sezony (Outlook Good) i to, že herečka bude hrát postavu Mary.

Co se stane v A jak to bylo dál…3?

Podrobnosti kolem děje se samozřejmě pečlivě tají, ale s odchodem Che a Nyy je tu spousta otázek: Co bude dál s Mirandou? Mohla by zmínka o Skipperovi z minulé řady znamenat návrat další z původních OG postav seriálu Sex ve městě, který by naší nejoblíbenější „sexuálně zmatené alkoholičce na pokraji rozvodu“ vnesl do života další dávku tragikomické vztahové pomatenosti? Nejspíš ne, ale všichni víme, že se tu staly už i o dost podivnější věci. A co Carrie a Aidan? Dají se zase dohromady nebo dodrží slib pětileté pauzy? A vrátí se Samantha v dalším šokujícím cameu nebo dokonce nadobro? Říkáte si, že jde o absurdní spekulace? Tak jen malá připomínka, že řeč je o seriálu, který nám hned na začátku vypálil rybník smrtí pana Božského, následně dokonale gaslightoval, když se nás snažil přesvědčit, že jeden z ústředních vztahů celého SATC univerza, který trval přes dvě dekády, byl vlastně něco jako omyl, a jehož tvůrci nám neustále tvrdili, že Cattrall se v něm už nikdy ani náhodou neobjeví. Je nám všem tedy jasné, že stát se může opravdu cokoli. 

Kdy se na novou řadu můžeme (ne)těšit?

A jak to bylo dál… je od letošního května ve výrobě a na naše obrazovky se dostane v roce 2025. Přesné datum premiéry zatím nebylo zveřejněno.
Článek vyšel v originále na vogue.com