Novinky

Samantha is on the line: Kim Cattrall přijala nabídku vysvětlit svou postavu v seriálu And Just Like That...

Ve druhé sérii And Just Like That..., seriálu, který navazuje na legendární Sex ve městě, se diváci dočkají návratu postavy Samanthy, ale jen v jednom z dílů. Půjde o onen tak potřebný „closure" vztahu hlavních postav? 
Včera v noci se internet rozezněl zprávami o tomto zdánlivě velkolepém návratu. První s oznámením přišel web magazínu Variety. Ale už první řádky odhalily zklamání. Nepůjde o plnohodnotný comeback. Britská herečka Kim Cattrall údajně podepsala velmi zjednodušený, avšak přesný kontrakt, v němž se její postava do jednoho z dílů promítne takřka už jen jako hlas z mobilního telefonu. 
Na konci první řady And Just Like That... si Carrie se Samanthou vyměňují textové zprávy a ujišťují jedna druhou, že se brzy musí setkat, aby se usmířily. Odjezd Samanthy do Londýna totiž v narativu seriálu nebyl nikterak dovysvětlen. Jenže na shledání nikdy nedojde. Kim Cattrall nicméně kývla na vznik scény, v níž si Samantha s Carrie zavolají. Podle zdrojů z okolí natáčení seriálu souhlasila Cattrall s natočením dialogu 22. března v New Yorku, aniž by se fyzicky setkala s hvězdami seriálu, včetně Sarah Jessicy Parker nebo s showrunnerem Michaelem Patrickem Kingem.      

Herečka se nicméně postarala o to, aby byla možná opravdu poslední scéna, která ji kdy bude s postavou Samanthy pojit, dokonalá. Kostýmy totiž speciálně pro účely tohoto alokovaného natáčení vytvořila legendární kostymérka Patricia Field, která však už na pokračování Sexu ve městě nepracuje.  
Vysvětlí Samantha, potažmo Kim Cattrall, svoji averzi vůči umělému navyšování životnosti kultovního příběhu čtyř Newyorčanek? A bude dialog tím nejgeniálnějším televizním dílem roku, plným symbolů a skrytých hints?