Vogue Daily

Euforie i zděšení: A jak to bylo dál... se vrací ve třetí sezoně

Finále druhé řady seriálu A jak to bylo dál... zanechalo rozporuplné pocity a otevřené otázky. Naštěstí přišla vzápětí dobrá zpráva: třetí řada bude!
Foto: Photo by Gotham/Getty images Images
Sarah Jessica Parker a Cynthia Nixon při natáčení nového filmu Sex ve městě s názvem 'A jak to bylo dál'
New York City
Je to oficiální. Carriina poslední večeře, o které se tolik diskutovalo, nebude poslední. Protože i po Aidanově zmrtvýchvstání, popírání Božského, diskutabilním odmítání potratů a ignorování Nyy je druhá řada seriálu divokou smrští. Na druhou stranu, vzhledem k množství diskuzí, které návrat seriálu vyvolal — o Carriině stále nevyzpytatelnějším módním vkusu a životních rozhodnutích, o morálnosti stand-upu v podání Che Diaz, o nástupu Seemy coby feministické hrdinky a zároveň nové stylové ikony seriálu — je to vlastně pro někoho překvapení? Přestane se někdo z nás dívat? A je to vůbec fyzicky možné? S největší pravděpodobností ne. 
Tato nevysvětlitelná návykovost samozřejmě způsobila, že je seriál pro americkou televizní stanici Max (předtím HBO) obrovským úspěchem. „Od uvedení druhé řady je A jak to bylo dál… celkově na prvním místě mezi původními seriály stanice Max, a představuje tak dosud nejsledovanější seriál, který se na obrazovky vrací,” uvedla Sarah Aubrey, Head of Original Content stanice Max. „Gratulujeme Michaelu Patricku Kingovi a jeho skvělému týmu scenáristů, producentů, herců a štábu, kteří nás i po pětadvaceti letech okouzlují dynamickými přátelstvími a poutavými příběhy. Nemůžeme se dočkat, až diváci uvidí, kam třetí řada zavede oblíbené postavy.” A co na to sám tvůrce? „Jsme nadšeni, že můžeme strávit více času v seriálovém vesmíru Sexu ve městě a vyprávět nové příběhy ze života těchto sympatických a ctižádostivých postav, které ztvárňují úžasní herci,” říká King.
My ale máme na Michaela Patricka Kinga jiné, naléhavější otázky. Zvládnou to Carrie a Aidan? Nebyla jeho neschopnost vstoupit do jejího bytu, a tím i uznat společnou minulost, zkázou od samého počátku? Může být zmínka Mirandy o Skipperovi náznakem návratu další postavy Sexu ve městě, která by mohla naší oblíbené „sexuálně zmatené a rozvádějící se alkoholičce” zadělat na další smůlu? (Určitě ne, ale staly se přece už divnější věci.) A vrátí se Samantha po tolik diskutovaném cameu Kim Cattrall ve finále druhé řady konečně nadobro?
Možná si říkáte, že je to absurdní, ale nezapomeňte: tohle je seriál, který nás v úvodu první řady zaskočil Božského smrtí, aby se následně pokusil celý ústřední vztah Sexu ve městě budovaný po dvě a půl dekády vyložit jako omyl; tentýž seriál, jehož tvůrci nám opakovaně říkali, že vzhledem k minulosti, se v něm Kim Cattrall nikdy, nikdy neobjeví. Takže jediné, co bychom scenáristům A jak to bylo dál... vzkázali, je, ať si dají načas. Kvůli probíhajícím stávkám WGA (Writers Guild of America) a SAG-AFTRA (The Screen Actors Guild – American Federation of Television and Radio Artists) práce na třetí řadě stejně ještě nějakou dobu nezačnou. Takže to pořádně proberte, vypište Samantě tučný šek a prostě si řekněte ano.
Článek vyšel v originále na Vogue UK.