Filmy

Seriály o ženách (nejen) pro ženy, které vám nedají spát

Je tu nestálé jaro — a když odpolední slunce vystřídají přeháňky a nízké teploty, nastává ideální příležitost zůstat doma a udělat si pěkný večer. Make-up a dress code nepotřebujete. Stačí jen kvalitní maska na pleť, trocha aromaterapie a šumivých bublinek. A pozor, tentokrát nepůjdete spát, protože jsme vám k tomu vybrali nejlepší seriály o ženách ze všech koutů světa. Who run the world? Girls!

Dobré matky

Mnohovrstevný děj sleduje skutečné příběhy tří žen, které se narodily do nejbohatších, ale nejnebezpečnějších italských mafiánských klanů. Co dalšího je pojí? Každá z nich intenzivně spolupracovala s odvážnou žalobkyní, aby neotřesitelný gang svrhla zevnitř. Rozehraje se přitom nádherný a napínavý pohled na ženy, které musejí bojovat s vlastními rodinami o právo přežít a budovat lepší budoucnost pro své potomky. Husí kůže zaručena, prostě nevydechnete, dokud se nedoberete konce. Italská originální série je k dispozici od 5. dubna na Disney+.

Krásné maličkosti

Zbrusu nový seriál natočený dle bestselleru Cheryl Strayed přináší ideální dávku povzbuzení pro všechny, kteří toho mají poslední dobou nad hlavu. Hlavní hrdinkou je žena, jejíž rozvod rozvod visí prakticky na vlásku, zatímco její dcera s ní prakticky nemluví (a neplánuje na tom nic měnit) a její spisovatelská kariéra strmě padá, než stoupá. Nápad známého, že by měla jako práci vzít poradenský sloupek se jí zdá poněkud šílený, proč právě ona by lidem měla radit, ale… budete se bavit, věřte nám. Od 7. dubna na Disney+.

Miley Cyrus: Endless Summer Vacations

Hudební i intimní speciál zasvěcený Miley si skutečně užijete, ať už patříte mezi její skalní fanoušky, nebo ne. Diva v něm vůbec poprvé představí písně z alba Endless Summer Vacation, a to včetně hitu Flowers a dalších sedmi skladeb a objeví se zde i kanadský zpěvák Rufus Wainwright. Co nás ovšem zaujalo nejvíce, je exkluzivní rozhovor odehrávající se v domě, kde kdysi žil Frank Sinatra a kde Miley natočila klip k písni Flowers. Specialita na večer s kamarádkou, povídání při sledování dovoleno. Od března na Disney+.

Jeho poslední slova

Ačkoli název může napovídat, že hlavní postavou této minisérie bude muž, nenechte se mýlit — Jennifer Garner je hlavní hvězdou. Napínavý seriál, který vznikl podle bestselleru Laury Daveové, dokáže vzít dech i plnou pozornost. O čem je? Když Hannah zmizí manžel, musí nejen chránit svou nevlastní dceru ale také se s ní sblížit a odhalit nebezpečná rodinná tajemství. A jak už to u krimi zápletek bývá, lehké to nebude. Těšte se na zběsilé tempo, které vypukne 14. dubna na Apple TV+.

Až do nebes

A nakonec se podíváme do Španělska. Netflix totiž nabízí seriál o mladé ženě, která je nucena převzít nelegální podnikání po svém mrtvém manželovi, protože se potřebuje postarat o syna. To ale znamená, že kromě policie půjde i proti svému vlastnímu otci, šéfovi podsvětí. Seriál, který hýří tvrdými akčními scénami a drastickými zvraty ale nečekejte, avšak i tady bude mistrně ukázáno, jak silné, obětavé a neskutečně chytré ženy umějí být. Krásné sledování.