Filmy

Seriály na vánoční prázdniny

Nekonečné téma k diskuzi. Seriály. Někteří o nich tvrdí, že nám kradou čas, jiní neváhají obětovat svůj osmihodinový spánek jen pro to, aby je dosledovali do poslední epizody. My tvrdíme, že právě teď je ideální příležitost hodit všechny argumenty pro a proti za hlavu a zapnout si alespoň jeden, který si bez výčitek můžete pustit klidně už ráno. Protože, kdy jindy než nyní, na Vánoce, které pro nás všechny budou tak trochu jiné. 

Mělas to vědět (2020)

Rozhodně jedno z největších překvapení letošního lockdownu. Minisérie z dílny HBO o šesti dílech nenechá žádného z diváků v klidu. Příběh elitní rodiny z Manhattanu je narušen vraždou společné známé, zmizením manžela (Hugh Grant), a tak se terapeutka Grace (Nicole Kidman) musí probudit ze snu a naučit se žít znovu a jinak. Už jen herecké výkony, například Grant v úplně jiné roli, než jsme zvyklí, stojí za to, abyste si tento seriál sami sobě nadělili pod stromeček. 

Čtyři svatby a jeden pohřeb (2019)

Seriál HBO o čtyřech přátelích, kterým jedna novinka přetočí život naruby, si za úkol nedal edukaci, ale především zábavu. Navazuje na ikonický film z devadesátých let a stále baví, neprovokuje, a i když některé dialogy zcela kopírují svého předchůdce, najdete v něm spoustu nových vtipných momentů, které vás úspěšně odvedou od každodenní reality. 

The Haunting – Záhadné sídlo Bly (2020)

V říjnu Netflix uvedl volné pokračování duchařského hitu Dům na kopci. Nese se v gotickém stylu a vypráví o chůvě, jež kromě hlídání dětí musí čelit děsivým tajemstvím domu a okolí. Každý jednotlivý díl je pojmenován podle příběhů od Henryho Jamese, který napsal předlohu. Mysticky děsivé, napínavé a vizuálně zajímavé natolik, že vás seriál doslova přimrazí k obrazovce, dokud jej nedokoukáte celý. 

Letuška (2020)

Po delší pauze kvalitní komediální thriller, který vás bude bavit a napínat díky strhující dějové lince. Letuška Cassandra (Kaley Cuoco) se probudí na hotelovém pokoji v Dubaji a vedle ní leží tělo neznámého muže. Vzhledem k tomu, že vůbec neví, co se v noci dělo, vrátí se do práce a na konci zpátečního letu už na ni čekají agenti FBI... Co bude následovat, vám neprozradíme, ale můžeme garantovat, že tato novinka na HBO graduje a nepustí až do konce.