Filmy

Liv Tyler a její filmy, na které jsme skoro zapomněli

Dcera modelky a rockové superstar. Žena, jejíž krása je stálá jako den střídající noc. Talent, který byl objeven v pravý čas. Liv Tyler svět poznal nejprve jako modelku, pak si ji všichni zamilovali ve videoklipu Crazy, ale nejvíc se nám zapsala do paměti jako nadpozemská Arwen v trilogii Pán prstenů nebo jako Grace z Armageddonu. U příležitosti jejích dnešních narozenin si však připomeneme i méně známé snímky, kterými můžete rovnou oslavit začátek prázdnin. 

Němý svědek (Silent fall, 1994)

Každá rodina má nějaké tajemství. A tato jich měla asi více, než je zdrávo. Psychiatr je přivolán k případu zavražděných rodičů, kde byl svědkem jejich autistický syn, který ovšem komunikuje pouze se svou sestrou. Během vyšetřování vyplouvají na povrch nové informace a právě díky mladé Liv Tyler, pro niž to byla jedna z prvních hereckých zkušeností, bude snímek přitahovat vaši pozornost od začátku do samotného konce. 

Svůdná krása (Stealing Beauty, 1996)

Lucy (Liv Tyler) se vrací do Toskánska pátrat po svém neznámém otci a zároveň touží potkat svoji lásku, se kterou se tu kdysi poznala. Film plný krásy, vášně, přírody a umění. Liv Taylor bylo při natáčení snímku oscarového režiséra Bernarda Bertolucciho už devatenáct let, ale až zde naplno vynikl její herecký talent a také půvab, kvůli kterému diváci po premiérovém promítání přiznali, že na děj zcela zapomněli. 

Rande (Inventing the Abbots, 1997)

Film, v němž v tu dobu celkem neznámí Jennifer Connelly, Joaquin Phoenix a právě Liv Tyler zaujali natolik, že o jejich talentu bylo zbytečné nadále diskutovat. Příběh dvou bratrů z chudých poměrů a dvou sester z těch bohatších, a také jak zakázaná láska umí bolet, není na první pohled ničím překvapivý, ale právě díky hereckým výkonům vás udrží u obrazovek. Doporučujeme servírovat s lahví vychlazeného bílého vína. Pobavíte se.

Oněgin (Onegin, 1999)

„Já píši vám, co mohu více? Co ještě mohu dodati?“ Věta, která definovala dospívání nejednoho mladého studenta literatury. Příběh o lásce podle Puškinovy knižní předlohy už byl ztvárněn několikrát, ovšem podání Marthy Fiennes, která do hlavních rolí obsadila svého bratra Ralpha a Liv Tyler, vás vezme za srdce. Velkolepá výprava, hudba a dechberoucí výkon obou hlavních aktérů. Snímek byl oceněn na Tokyo International Film Festival a brána do světa velkých rolí byla pro Liv otevřena.

Začalo to jedné žhavé noci (One Night at McCool's, 2001)

A nakonec odlehčíme, ale jak je u filmů na přelomu nového tisíciletí zvykem, kvalitním humorem a ještě kvalitnějším hereckým obsazením. Tyler kvůli snímku změnila barvu vlasů na zrzavo a nechala si vycpat dekolt, aby ze sebe vytvořila to, čemuž posledních pár let unikala, sexbombu. Ale ne ledajakou. Vychytralou a pěkně ostrou. Ve filmu ji sekundovala samá herecká esa jako Michael Douglas, Matt Dillon nebo John Goodman. Hrátky s lidmi z podsvětí zde budou divoké, velmi vtipné a někdy pěkně peprné. Ideální na prázdninový večer.