Filmy

Filmy na Velikonoce s jediným posláním

O Velikonocích máme většinou jeden jediný cíl. Odpočinout si. Chtělo by to opět trochu smíchu, lásky a momentů, kdy jen existujeme sami pro sebe a nemyslíme zkrátka na nic. A právě proto jsme se tentokrát rozhodli sestavit sváteční menu z filmů, které vše zmíněné splňují do puntíku. Tak skleničku vína do ruky, jde se promítat. 
Yes Day (2021)
Naše tipy odstartujeme trochu nevinně, v případě, že ke sledování chcete (nebo musíte) přizvat potomky. Stejně jako u hitu Yes Man s Jimem Carreym i zde hlavní aktéři přijmou výzvu, že celý den budou na otázky (tentokrát svých dětí) odpovídat pouze ano. Intelektuální humor s přesahem doporučujeme příliš neočekávat, ovšem pokud vás baví lehký humor okořeněný skvělou Jennifer Garner v hlavní roli, smích vás jen tak nepřejde. Příběh je jednoduchý, vtipy z velké části předvídatelné, ale co vás překvapí, budete vy sami, že v pasážích, nad kterými byste před několika lety lehce ohrnovali nos, se prostě a upřímně bavíte. Film režíroval Miguel Arteta a je z produkce Netflixu.
Gentlemani (2019)
A teď přitvrdíme. Kdo tuto akční komedii Guye Ritchieho neviděl, měl by to okamžitě napravit, a ti, kteří ji už zhlédli, mají o prodlouženém víkendu jedinečnou příležitost si ji připomenout. Tomuto filmu prakticky nelze nic vytknout, i když nejste fanoušky bojových scén, a jedním z hlavních důvodů je hvězdné obsazení. Jednoznačně jedna z nejvíce překvapujících rolí Hugha Granta. U Matthewa McConaugheyho a Colina Farrella taktéž. Pokud vám to nestačí, jsou zde ještě kostýmy. Michael Wilkinson ve snímku předvedl hned několik, dnes už ikonických stylingů s teplákovými soupravami, které jsou momentálně víc než aktuální. A poslední důvod? Příběh samotný. Drogový magnát se snaží prodat své impérium dalšímu miliardáři z oboru, ovšem vše se tak trochu zamotá. A navíc –⁠ tolik sprostých slov ve 113 minutách jste jistojistě ještě nikde neslyšeli.
Muž z Acapulca (1973)
Zpátky do minulosti. Když přeskočíme všechny díly Četníků, patří komedie, kde hraje Jean-Paul Belmondo, bezesporu k tomu nejvtipnějšímu, co Čechům francouzská kinematografie kdy nabídla. A ještě celé stylově zabaleno. Pokud právě teď potřebujete rozveselit s lehkou dávkou nostalgie, vybíráme Muže z Acapulca. Děj snad nemusíme ani představovat, o to víc si film užijete, když si ho podesáté zapnete ve formátu s kvalitnějším zvukem a necháte se unášet příběhem o nepřemožitelném agentovi a jeho tak trochu nepoužitelném tvůrci. Smích, slzy i vzpomínky na idola, jehož miluje už několikátá generace žen, zaručeny. 
Čističi vesmíru (2021)
Sci-fi, jež vás pobaví natolik, že si ji určitě ještě někdy budete chtít pustit. Je totiž plná akce, napětí i humoru a opět vhodná pro všechny, kteří se nyní dívají na filmy především s těmi nejmenšími anebo jsou sami ještě tak trochu dětmi. Příběh vypráví o sběračích odpadu ve vesmíru, kterým se podaří najít holčičku, po které se shánějí všichni gangsteři a nebojí se kvůli tomu zabíjet. Ta ovšem celou situaci zamotá a následuje 136 minut plných adrenalinu a i přes nízký rozpočet speciálních efektů. Jižní Korea dokázala, že se kvalitní akční komedie dá uchopit i trochu jinak a my víc než doporučujeme. 
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (2020)
Další snímek, který si můžete pustit na Netflixu a bude vás náramně bavit, ať už patříte k fanouškům Eurovize, anebo ji naopak nesnášíte (případně vůbec nevíte, o co se jedná). Film je o dvou hudebních snílcích (čtěte looserech) z vesničky na Islandu, kteří dostanou shodou neuvěřitelných událostí možnost reprezentovat svoji zemi na Eurovizi. A probojují se až do samotného finále. Do hlavních rolí byli obsazeni Will Ferrell a Rachel McAdams a už jenom to vám zaručí, že se budete smát i dojímat až do samotného konce. Příjemným bonusem je malá role Pierce Brosnana. Kostýmy a šílená hudba už jsou jen pomyslnou třešničkou.
Tak veselé Velikonoce!