Filmy

Co se v nejbližší době vyplatí sledovat v TV: Seriály s hrdinkami, které boří stereotypy

Zatímco v dobách pandemie jsme hltali odlehčenější témata, v poslední době nás tvorba, jako jsou akční seriály, detektivky nebo thrillery, baví čím dál víc. A obzvlášť milujeme ženské hrdinky. Ty už totiž dávno nejsou pouhými ozdobami mužských hrdinů, ba co víc — převzaly jejich role. Proto vám s radostí představujeme seriály, v kterých ženské postavy suverénně ovládly dějovou linii (a které budou na streamovacích kanálech jasnými hity).

Codename: Annika

Tvůrci tohoto šestidílného severského thrilleru — Mia Ylönen a Aleksi Bardy — vymyslely skvělý způsob, jak nahlédnout do světa prvotřídních podvodníků s uměním. V hlavní roli se představí Sannah Nedegård (Yellow Sulphur Sky) jako vyšetřovatelka Emma Haka. Ta zrovna dokončuje svůj utajený výcvik, když dostane ve Stockholmu první misi — převzít identitu divoké Anniky Stormare, aby se ponořila mezi tamější profesionální zločince. Vyšetřování ji však vtáhne hluboko do podsvětí a hranice mezi Emmou a druhou identitou, se začínají čím dál víc stírat... Seriál bude v Česku k mání exkluzivně na SkyShowtime — od soboty 30. září.

Poker Face

Z tvůrčí dílny Riana Johnsona přichází Poker Face, desetidílný mysteriózní seriál sledující Charlie Cale v podání Natashy Lyonne, která má mimořádnou schopnost: odhalit, že někdo lže. Přitom se vydává na cestu kultovním Plymouth Barracuda, aby se na každé zastávce setkala s novými postavami a podivnými zločiny, které musí okamžitě a sama vyřešit. Seriál s hrdinkou, jež bychom mohli s nadsázkou přirovnat k novodobé Jessice Fletcher ze seriálu „To je vražda, napsala“, má dle zahraničních recenzí pořádně našlápnuto. Aby ne, v hlavní roli v něm září Natasha Lyonne, která je zároveň výkonnou producentkou společnosti Animal Pictures (a také sama napsala a zrežírovala jednu z epizod seriálu). V Poker Face uvidíte i známé tváře, jako je Adrien Brody, Benjamin Bratt nebo Chloë Sevigny. K vidění od 15. září na SkyShowtime.

Ahsoka

Postava Ahsoky Tano debutovala před patnácti lety ve Star Wars: Klonové války. A teď výhradně (pr)o ni vznikl speciální seriál: Ahsoka se odehrává po pádu Impéria a sleduje příběh bývalé rytířky Jedi Ahsoky Tano, která je na stopě nebezpečnému faktoru, co ohrožuje celou galaxii. Akční podívaná pro všechny, včetně těch, kteří ještě z nějakého důvodu Star Wars nepodlehli. Od srpna běží exkluzivně na Disney+.Ovšem, pokud můžeme doporučit, než se do této novinky ponoříte, nastudujte si napřed Star Wars Povstalci a Klonové války. 

Právo podle Lidie Poët

Historický seriál, který vypráví příběh první italské právničky a je zrežírovaný Letizií Lamartire a Davidem Orsini, rozhodně stojí víc než za pozornost. Lidia Poët coby se neúnavně činí i přesto, že ji soud v Turíně nekompromisně odmítá přijmout do advokátní komory. Za podpory bratra ale mladá právnička stejně pomáhá podezřelým a hledá pravdu tam, kde by ji jiní nehledali. Čeká vás omammný koktejl namíchaný z italské atmoféry a nefalšované ženské síly. Na Netflixu.

The Powerpuff Girls

„Sugar, spice and everything nice!“ Ačkoli nejde už dávno o novinku, nesmí vám uniknout: animovaná trojice sester, které vychoval chlap, jejich otec, vědec a samoživitel v jedné osobě, zachraňuje díky svým superschopnostem svět od všech padouchů už čtvrt dekády (a od té doby boří zajeté koleje o superhrdinech). Je s podivem, že až teď si tento seriál našel cestu na Netlfix — a to se musí oslavit minimálně jedním nočním maratonem.