Filmy

Aktuální trendy podle Davida Lynche

Seriál Městečko Twin Peaks nebo filmy jako Modrý samet a Zběsilost v srdci ovlivnily vkus celé generace. Scenárista, režisér a producent David Lynch dnes slaví narozeniny, pojďte se s #VogueCS podívat, jak jeho tvorba a ikonický 90s vibe inspirují dodnes.
Estetika Davida Lynche je jedinečná. Dlouhé potemnělé záběry, surrealistické vyprávění, ale i výstřední outfity dotvářejí celkový obraz každého příběhu. Nyní se některé módní prvky z jeho filmů a seriálů objevují v aktuálních kolekcích.

Holá záda

Foto: De Laurentiis Entertainment Group/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images
Isabella Rossellini ve filmu Modrý Samet (1986)
Jedním z prvních letošních trendů jsou holá záda. Mohli jsme je vidět na přehlídkách Nanushka, Proenza Schouler, Victoria Beckham nebo také na postavě Dorothy Vallens v Modrém sametu. Tu ztvárnila italská herečka Isabella Rossellini, která dlouhou dobu byla režisérovou přítelkyní.
Foto: Courtesy of Nanushka
Nanushka Pre-Fall 2021
Foto: Courtesy of Proenza Schouler
Proenza Schouler Pre-Fall 2021
Foto: Andew Vowles / Courtesy of Victoria Beckham
Victoria Beckham Spring-Summer 2021

Uvolněná pracovní uniforma

Foto: Walt Disney Television via Getty Images
Kyle MacLachlan (Dale Cooper) v seriálu Twin Peaks (1990)
Oversized obleky ovládly módní mola a už nějakou dobu je to must-have kousek, bez kterého se neobejde žádný šatník. Inspiraci pro nákupy hledejte na přehlídkách The Row, Prada nebo Jil Sander. A nebo si ho jednoduše půjčte od partnera. Pokud v něm však vypadá stejně dobře jako agent Dale Cooper z Twin Peaks, raději mu ho ve svém zájmu nechte. 
Foto: Courtesy of The Row
The Row Spring-Summer 2021
Foto: Courtesy of Prada
Prada Fall 2021
Foto: Courtesy of Jil Sander
Jil Sander Pre-Fall 2021

Zářivě růžová

Foto: Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images
Laura Dern a Nicolas Cage ve filmu Zběsilost v srdci (1990)
Barvou roku 2021 je sice zářivě žlutá, ale ani fosforeskující růžová v aktuálních kolekcích nechybí. Inspirujte se přehlídkami Red Valentino, Fendi nebo Bottega Veneta. Že to může být jen růžová, věděla už Lula Pace Fortune ve Zběsilosti v srdci, když se zamilovala do námořníka Ripleyho.
Foto: Courtesy of Red Valentino
Red Valentino Pre-Fall 2021
Foto: Courtesy of Fendi / Fendi.com
Fendi Fall/Winter 2021
Foto: Jamie Spence
Bottega Veneta Spring 2021
Ve snímcích Davida Lynche najdete i mnoho dalších outfitů, které stále stojí za pozornost. Devadesátky jsou zkrátka nadčasové a univerzální. Stejně jako oversized košile, kožené bundy nebo kardigany. Další inspiraci najdete v galerii.