Trendy

Julia Roberts a její ikonické vlasové proměny

Hollywoodská herečka je sice proslulá hlavně svým neodolatelným úsměvem, ale během své dlouhé kariéry pokaždé oslnila i nádherně upravenými vlasy. Které účesy v jejím podání se zařadily mezi ty ikonické? 
Foto: Samuel Goldwyn Co/Kobal/REX/Shutterstock
Julia Roberts, Mystic Pizza (1988).
Poprvé se objevila na scéně už koncem 80. let. Ještě předtím si ale své přírodní kudrny nechala obarvit na kaštanově hnědou a podle tehdejších trendů měla prameny natupírované až do nebes. 
Foto: Getty Images
Richard Gere a Julia Roberts
V 90. letech herečka uchvátila svět coby zrzka Vivian v Pretty Woman. Brzy po uvedení filmu si vlasy nechala zkrátit a výsledkem byl rozcuchaný look v platinovém odstínu. 
Foto: Getty Images
Julia Roberts v roce 1995
Polovina 90. let se u této hvězdy nesla ve znamení experimentů, a tak herečku zdobil třeba střapatý střih, nebo elegantní vrstvený bob v čokoládovém tónu. Mezi nejikoničtější looky Julie Roberts ale rozhodně patří nedbale stočený drdol (a také neoholené podpaží), v kterém dorazila na premiéru snímku Notting Hill v roce 1997. To celé jen zrcadlilo svobodomyslný přístup (nejen) ke kráse tehdejší éry.
Foto: Getty Images
Julia Roberts v roce 1995
Foto: Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images
Kiefer Sutherland a Julia Roberts na premiéře filmu Mladé pušky II, 1990
Foto: Fred Duval/FilmMagic
Julia Roberts, 1999
A pak přišlo milénium: Julia tehdy nosila rovné vlasy s pěšinkou uprostřed a dle nálady střídala zářivě rudé s tmavě hnědými nebo zlatavými blond odstíny. 
Foto: Getty Images
Julia Roberts v roce 2005
Až do roku 2009 vypadala jako sluncem políbená kalifornská blondýnka, pak si ale na chvíli odskočila k zářivějším odstínům červené, aby se už na předávání Oscarů v roce 2014 vyjímala v platinové blond. 
Foto: Getty Images
Julia Roberts na předávání Oscarů v roce 2014
Píše se rok 2022 a její vlasy zdobí opět kaštanový odstín, v kterém vypadá jednoduše přirozeně. Navíc právě díky tomuto looku si ji fanoušci v 80. letech okamžitě zamilovali. A milují Julii Roberts dodnes.