Filmy

Top 5 indie filmů Roberta Pattinsona

Proslavil se hity jako Harry Potter nebo Twilight sága a nedávno po boku Zoë Kravitz zazářil v roli Batmana. Málokdo už ale ví, že Robert Pattinson kromě hraní v celovečerních trhácích strávil také roky prací na nezávislých nebo indie filmech. V rozhovoru pro BBC uvedl, že hraní pro „áčkové“ produkce mu připadalo mnohem riskantnější než natáčení s menšími štáby. Ku příležitosti jeho 36. narozenin vám představujeme 5 nejlepších snímků, které jste pravděpodobně neviděli, ale měli byste.

Little Ashes (Sin Límites, 2008)

Životopisné drama o bouřlivém životě surrealistického malíře Salvadora Dalího: Snímek mapuje vztah Roberta Pattinsona v roli slavného umělce, filmaře Luise Buñuela a spisovatele Federika García Lorky. Odehrává se v Madridu roku 1922, v době, kdy se do metropole dostávají vlivy jazzu, avantgardy i Freuda. A právě na zdejší univerzitu přichází osmnáctiletý Dalí plnit si své sny...

Cosmopolis (2012)

Thriller Davida Cronenberga je situován do New Yorku a byl natočený podle stejnojmenného románu Dona DeLilla. Robert Pattinson tu ztvárnil osmadvacetileho miliardáře, sebejistého experta z Wall Street, který se ale zhroutí, když jeho finance začnou mizet. Film, který až mrazivě pojednává o nebezpečí chamtivosti. 

High Life (2018)

Ve sci-fi psychologickém snímku High Life od francouzské režisérky Claire Denis žije Pattinson jako Monte spolu se svou třináctiměsíční dcerou Willow na palubě kosmické lodi. Je totiž členem skupiny usvědčených zločinců, kteří byli v rámci vědeckého experimentu vysláni k černé díře. Emoce se zde střídají vesmírnou rychlostí.

Maják (The Lighthouse, 2019)

Film Roberta Eggerse, který zpracoval scénář spolu se svým bratrem Maxem, vás vtáhne do 90. let 19. století. A o čem tento hororový, černobílý snímek vypráví? O dvou strážcích majáku, kteří spolu musejí vydržet na odlehlém, tajemném ostrově Nové Anglie. Kromě Pattinsona tu odvádí brilantní herecký výkon i Willam Dafoe.

Ďábel (The Devil All the Time, 2020)

Netflixový psychologický krimi thriller Ďábel od režiséra Antonia Camposona, který vznikl dle stejnojmenného románu Donalda Raye Pollocka. Tom Holland v něm ztvárnil mladého muže, který se zuby nehty snaží ochránit své milované před korupcí a těžkostmi maloměsta. V roli reverenda Prestona Teagardina, co se neštítí absolutně ničeho, se neblýskne nikdo jiný než Robert Pattinson.