Filmy

Nejlepší filmy s Amandou Seyfried

Letos vyhrála svou první cenu Emmy za postavu Elizabeth Holmes v seriálu Kauza Theranos, hereckou kariéru ovšem zahájila už ve svých patnácti letech v telenovele As the World Turns. Jejím prvním filmovým debutem pak byla úspěšná komedie Protivný sprostý holky v roce 2004. Jaké jsou další nejzásadnější filmy dnešní oslavenkyně Amandy Seyfried?

Dopisy pro Julii (Letters to Juliet, 2010)

Romantická komedie, ve které si Amanda zahrála hlavní roli, se odehrává v italské Veroně, městě, jež proslavilo Shakespearovo drama Romeo a Julie. Tam se novinářka Sophie vydá se svým snoubencem na předsvatební cestu. Učaruje jí místo, kde lidé píšou srdcervoucí dopisy Julii a čekají na odpověď a její radu na jejich problémy s láskou. Na dopisy odpovídají dobrovolnice, se kterými se Sophie seznámí. Osloví ji dopis napsaný před padesáti lety angličankou Claire Smith, která se zamilovala do italského mladíka jménem Lorenzo. Protože věří v opravdovou lásku, Sophie se jí rozhodne odepsat. Claire na nic nečeká a vydává se za ní do Verony společně se svým pohledným vnukem Charliem a všichni se pokusí Lorenza najít. 

Umění tančit v dešti (The Art of Racing in the Rain, 2019)

Emocionální snímek podle stejnojmenného románu spisovatele Gartha Steina vypráví o pevném poutu mezi zlatým retrívrem jménem Enzo a jeho páníčkem Dennym. Denny je ctižádostivý jezdec Formule 1, který své zkušenosti ze světa za volantem promítá i do života, ve kterém musí zdolávat mnoho překážek. Amanda Seyfried ztvárňuje jeho milovanou manželku Eve. Komediální drama divákovi ukáže, jak může život vypadat z pohledu čtyřnohého parťáka. 

Mank (2020)

Černobílý snímek režiséra Davida Finchera je životopisné drama o scenáristovi Hermanu J. Mankiewiczovi a o tvorbě scénáře k filmu Občan Kane. Role Marion Davies, kterou Amanda Seyfried ztvárňuje, jí zajistila i nominaci na Oscara. Samotný film pak diváka zavede do Hollywoodu 30. let, kdy je Amerika uprostřed hospodářské krize. 

Mamma Mia! (2008)

Romantický muzikál plný hvězd a protkaný písněmi švédské hudební skupiny ABBA se stal ikonou mezi filmy, které umí okamžitě zlepšit náladu. Amanda Seyfried jako Sophie žije se svou matkou Donnou na řeckém ostrůvku, kde se spolu starají o hotel. Sophie se bude vdávat, ale nikdy neměla možnost poznat svého otce. To se před svatbou rozhodne změnit a na základě matčina deníku pozve na ostrov tři muže, kteří by mohli být její potencionální otcové. Který z nich to ale opravdu je? 

Bídníci (Les Miserables, 2012)

Po boku Hugha Jackmana, Russella Crowa, Anne Hathaway i Eddieho Redmaye září Amanda Seyfried v klasickém příběhu podle románu Victora Huga. Příběh vězně Jeana Valjeana, který se rozhodne změnit svůj život a stát se ctihodným občanem, se odehrává ve Francii v 19. století. Amanda Seyfried ztvárňuje mladou dívku jménem Cosette, kterou si Valjean adoptuje, protože její matka, jeho bývalá zaměstnankyně a poté prostituka, umírá. Život jim ale oběma chystá ještě spoustu překážek.