Filmy

Lily-Rose Depp a The Weeknd jako hlavní hvězdy „nemravného“ seriálu The Idol

Francouzsko-americká herečka a modelka oplývající půvabem, který zdědila po své matce Vanesse Paradis, a talentem po otci Johnny Deppovi je hvězdou nového seriálu The Idol. Dramatickou minisérii pro HBO připravil Sam Levinson, tvůrce seriálu Euphorie, a zpěvák The Weeknd. Druhý jmenovaný si v něm navíc po boku Lily-Rose zahraje hlavní roli.
Superúspěšný seriál Euphorie posbíral ohned tři ceny Emmy, a tak se jeho tvůrce Sam Levinson rozhodl připravit další televizní projekt. U toho mu sekundoval zpěvák The Weeknd (civilním jménem Abel Makkonen Tesfaye). Úplně první ukázku chystaného seriálu jsme měli možnost vidět již před měsícem. Zpěvák ale na svém srpnovém koncertě v Las Vegas dal svým fanouškům možnost zhlédnout víc — zbrusu nový trailer. 
Foto: Courtesy of HBO

Kdo další za projektem stojí?

Na tvorbě seriálu, který sám sebe tituluje jako „nejnemravnější milostný příběh v celém Hollywoodu“, se odehrává v zákulisí hudebního průmyslu, a kromě Levinsona a The Weeknda se na něm podílel také zpěvákův produkční partner Reza Fahim. Joseph Epstein se zase stal spoluautorem scénáře. Jaká ale bude podoba seriálu, ještě není  zřejmé. Když totiž byl na začátku roku projekt projekt oficiálně představen, měl se děj týkat popové zpěvačky, která propadne fanatické víře a začne si s tajemným majitelem losangelského nočního klubu (který je mimo jiné vůdcem tajného kultu). V dubnu ale prosákla informace o odchodu Amy Seimetz, kterou na režisérském křesle vystřídal sám Sam Levinson. „Tvůrčí tým The Idol má nyní jasnější obzory a nabírá nový, kreativní směr. Produkce proto upravuje obsazení a štáb, aby co nejlépe sloužil této nové vizi,“ vyjádřila se ke změnám společnost HBO.
Foto: Courtesy of HBO

Jaká je herecká minulost obou hlavních hvězd?

Říkáte si, jak se zpěvák The Weeknd dostal k filmařině? V roce 2019 se The Weeknd mihl v krimi thrilleru s názvem Drahokam (Uncut Gems) a už v roce 2020 v rozhovoru pro magazín The Rolling Stone zmínil, že pracuje na projektu, právě tomto seriálu, který byl ale tehdy ještě tajemstvím. „Chci být filmařem. Chci dělat skvělé kino,“ nechal se slyšet. Jedná se tedy o jeho první velkou filmařskou zkušenost. 
Lily-Rose Depp svoji hereckou kariéru odstartovala již dříve —  menší rolí ve filmu Mroží muž (Tusk), kde se objevila společně se svým slavným otcem. K vidění byla také ve snímku Tanečník (The Dancer, 2016) a Král (The King, 2019), kde zazářila po boku Timothée Chalameta a Roberta Pattinsona. 

Koho dalšího v seriálu uvidíme?

Kromě dvou hlavních protagonistů je na seznamu účinkujících také zpěvák Troye Sivan a herci Suzanna Son, Steve Zissis nebo Juliebeth Gonzalez. A aby muzikantů nebylo v seriálu málo, můžete se i těsit na Jennie Kim, zpěvačku a členku jihokorejské skupiny Blackpink. Další jména? Melanie Liburd, Tunde Adebimpe, Elizabeth Berkley Lauren, Nico Hiraga a Anne Heche.
Foto: Courtesy of HBO

Kdy seriál spatří světlo světa?

Původně měl mít premiéru už letos. Ovšem kvůli změnám, které v produkci nastaly, se nasazení nejspíše odsune.  Na druhou stranu upoutávka slibuje, že show by se měla spustit už „brzy.“ 
Holdujete na plátně skvělým outfitům? Dle trailerů a fotografií se jich, stejně jako v Euphorii, dočkáme. Lily-Rose Depp na svém Instagramu sdílela fotografii v roztomilém růžovém kostýmku, zatímco The Weeknd zveřejnil černobílou fotografii a měl na ni bundu, která vypadala jako z 90. let. 
Seriál The Idol by už měl být dotočen a zbývá snad jen postprodukční úprava. Mezitím se můžete podívat alespoň na trailer, z kterého plyne jediné — ať už se celý projekt vynoří kdykoliv, máme se na co těšit!