Filmy

Filmy s Brittany Murphy, které vám zpříjemní Vánoce

Vánoční pohoda díky Brittany Murphy a jejímu úsměvu na sebe nenechá dlouho čekat.
Narodila se v roce 1977 v Atlantě, hlavním městě státu Georgia, kde ji vychovávala jen maminka. Brittany Murphy se brzy přestěhovala do Los Angeles a už ve třinácti dostala roli v seriálu Drexell's Class. A i když ji má většina fanoušků spojenou hlavně s romantickými komediemi, herečka dokázala zaujmout i v dramatických počinech — s Angelinou Jolie si zahrála ve filmu Narušení a po boku Eminema sekundovala ve snímku 8. míle. 
Foto: Getty Images
Cestu jí ale zkřížil osudný zápal plic a teprve dvaatřicetiletá herečka — za dosud ne úplně objasněných okolností – zemřela 20. prosince 2009 ve svém domě v Hollywood Hills. Jejím skonem se zabývá i nový dokument What Happened, Brittany Murphy? a naráží i na hereččin vztah s manželem, který zemřel o pár měsíců později než ona… Abychom si její nedoceněný talent připomenuli, přinášíme vám přehled jejích nejpovedenějších snímků:

Praštěná holka (Clueless, 1995)

Hrdinka filmu Cher (Alicia Silverstone) je patnáctiletá středoškolačka z Beverly Hills a platí za nejoblíbenější dívku. Jediné, co nemůže ovládat, je láska, kvůli niž si začne připadat bezmocná. Brittany si střihla roli plaché Tai Frasier, která se promění v krásnou labuť. Devadesátkové outfity z filmu jsou stále ikonické a snímek potěší hlavně teenagery. Neurazí ale nikoho, kdo má smysl pro humor a ironii.

Ulice New Yorku (Sidewalks of New York, 2001)

Společně s Heather Graham a Stanley Tuccim si Murphy zahrála v romantické komedii jednu z šesti obyčejných postav žijících na Manhattanu. Náčrt děje? Ashley je mladá vysokoškolačka, která si přivydělává v kavárně a neplánovaně se zaplete se starším ženatým mužem... Jestli chcete vědět, jak to dopadne, nenechte si tenhle nezávislý snímek rozhodně ujít.

Líbánky (Just Married, 2003) 

Brittany v další romantické komedii ztělesnila Sarah McNerney, snobskou spisovatelku z bohaté rodiny, která se vdá za sportovního reportéra (v podání sexy Ashtona Kutchera). Každý z nich si ovšem střeží tajemství, které do jejich novomanželského vztahu vnese spoustu zvratů.

Holky z lepší společnosti (Uptown Girls, 2003) 

Dvaadvacetiletá Molly, dcera rockové legendy, je nucená poprvé v životě pracovat. A tak se z ní nedobrovolně stává chůva osmileté Ray. Jenomže která z nich se tu chová dospěleji? 

Malá černá skříňka (Little Black Book, 2004)

To, že není vždy dobrý nápad nimrat se v minulosti stávajících partnerů, se Murphy jako Stacy Holt dozví v romantické komedii Malá černá skříňka s Ronem Livingstonem. Stacy se totiž sama pustí do pátrání a přitom se pokouší spojit s ex partnerkami svého milého, což se jí samozřejmě vymstí.

Láska a jiné pohromy (Love And Other Disasters, 2006)

Emily Jackson získává práci editorky v redakci britské Vogue. A i když se na první pohled zdá, že má pohádkový život, jeden zmatek střídá druhý. Například se snaží zuby nehty vymanit ze vztahu s ex, kterého už dávno nemiluje, ale nového pouta se bojí. Navíc se pokouší dohodit kolegovi z práce svého kamaráda, ale ani tohle moc nefunguje.