Filmy

Emily Blunt a její nejlepší role

Herečku Emily Blunt si jistě vybavíte z ikonického snímku Ďábel nosí Pradu, kde hraje po boku Meryl Streep a Anne Hathaway. Britská herečka už však v roce 2004 nesmazatelně vstoupila do povědomí diváků v romantické komedii Moje léto lásky. Co dalšího z jejího dlouhého repertoáru stojí za vidění?

Tiché místo (A Quiet Place, 2018)

Postapokalyptický horor od režiséra (a manžela Emily Blunt) Johna Krainského je opravdu napínavou podívanou. Rodina se snaží přežít ve světě, který ovládla slepá monstra se špatným sluchem. Nezbývá jim nic jiného, než zůstat v naprosté tichosti. Dá se ale v takovém světě vůbec přežít? Film sklidil úspěch a byl nominován na několik ocenění včetně Zlatého glóbu. V roce 2020 pak měla premiéru druhá část snímku, která na kladné reakce kritiků i diváků navázala.

Sicario: Nájemný vrah (Sicario, 2015)

Po boku Benicia del Tora a Joshe Brolina si Emily Blunt ve filmu Sicario zahrála vyšetřovatelku FBI. V rámci potírání drogových kartelů je přeložena na přísně utajenou misi a nejen diváci, ale ani ona sama netuší, o co se jedná. V napínavém thrilleru coby agentka Kate nakonec zpochybní vše, čemu doposud věřila. 

Královna Viktorie (The Young Victoria), 2009)

Historické drama je založené na raném životě a vládě královny Viktorie a vypráví také o manželství s princem Albertem. Jako osmnáctiletá se ujímá britského trůnu a musí dokázat, že právě ona je tou pravou panovnicí, kterou Anglie potřebuje. V hlavní roli není nikdo jiný než Emily Blunt, která byla za svůj výkon nominovaná na několik cen. Samotný film pak vyhrál Oscara za nejlepší kostýmy. 

Ďábel nosí Pradu (The Devil Wears Prada, 2006)

Dnes již ikonický film z prostředí vydavatelství módního časopisu, ve kterém se ocitne i Anne Hathaway jako absolventka práv a nově přijatá asistentka chladné Mirandy (Meryl Streep). A Emily Blunt? Ta září jako Emily Charlton, která se už v módním průmyslu dobře vyzná. Hereččin manžel John Krasinski často žertuje, že film viděl alespoň pětasedmdesátkrát, a určitě v tom není sám.

Angličanka (The English, 2022)

Šestidílné westernové drama vypráví o lady Cornelii Locke, která se rozhodla pomstít vraždu svého syna. Její cesta se zkříží s Elim Whippem, členem kmene Pawnee a bývalým zvědem kavalérie, který chce prosadit svůj nárok na území v Nebrasce za svou službu v americké armádě. Může je vůbec něco spojovat? Příběh se odehrává v Americe 19. století a spolu s Emily Blunt hraje ve snímku Chaske Spencer, Ciarán Hinds a Rafe Spall.