Filmy

Ve vlastní režii: Bradley Cooper jako geniální hudebník Leonard Bernstein

Právě chystaný netflixový snímek nese výmluvný název Maestro a herec v něm ztělesní nejen hlavní postavu, ale své kolegy na place dokonce i režíruje, a je i spoluautorem scénáře. Počinu, pod kterým měl být původně podepsaný Steven Spielberg, bychom se mohli dočkat v příštím roce. Už teď je však jasné, že všichni zúčastnění (a to včetně maskérů) odvádějí mistrovskou práci.
Režijním debutem Bradleyho Coopera se stal snímek Zrodila se hvězda z roku 2018, film, který sklidil několik nominací na Oscara, z nichž jednu (za nejlepší původní píseň) dokonce proměnil. A vypadá to, že hollywoodský herec má ke kariéře režiséra víc než našlápnuto, protože před měsícem odstartovalo natáčení již druhého filmu pod jeho taktovkou. 
Film Maestro vypráví o skladateli Leonardu Bernsteinovi. Tento geniální dirigent a skladatel, který se narodil roku 1918 v Massachusetts, vystudoval hudbu na Harvardu, kde později také přednášel. Za svůj život získal řadu prestižních ocenění včetně sedmi Emmy nebo neuvěřitelných šestnácti Grammy. Jeho nejslavnějším dílem byl pravděpodobně broadwayský muzikál West Side Story. 
Režii filmu Maestro měl mít, jak píše magazín Variety, původně na starosti Steven Spielberg. Bradley Cooper mu ale vyrazil dech. Když totiž od slavného režiséra dostal nabídku hlavní role, herec vyrukoval s následujícím: „Vždycky jsem měl pocit, že bych mohl hrát dirigenta, ale rád bych si prostudoval materiál a zjistil, zda bych jej dokázal také napsat a film zrežírovat. Dovolil bys mi to?“ Ohromený Spielberg tedy souhlasil. 
O připravovaném filmu toho zatím moc nevíme. Jisté však je, že by v něm sedmačtyřicetiletý Bradley Cooper měl ztvárnit Leonarda Bernsteina v průběhu třiceti let, s čímž souvisí i několik zásadních proměn skladatelovy vizáže, a tím pádem i zásahů maskérů. Do detailu bude zachycen i osobní život umělce včetně komplikovaného manželství s Felicií Montealegre, kterou ztvární britská herečka Carey Mulligan. O přesvědčivé make-upové kreace a strhující výkony tak nouze rozhodně nebude.