Filmy

6 nejlepších rolí Pedra Pascala

Zazářil v seriálu Hra o trůny nebo Mandalorian, ale nezapomenutelných rolí, které mu zajistily početnou fanouškovskou základnu, má na kontě o dost víc. Tady je šest nejlepších rolí Pedra Pascala, který právě dnes slaví 49. narozeniny.
Foto: Gotham/GC Images
Pedro Pascal
Pedro Pascal se narodil v Santiago de Chile, jeho rodina ale emigrovala. Napřed se odstěhovala do Dánska, poté přesídlila do USA a nakonec se usadila v Kalifornii, kde se Pedro mohl od útlého věku věnovat herectví. Začínal v divadle, na stříbrném plátně se postupně objevoval v různých epizodních rolích, načež v roce 2014 zazářil jako charismatický Oberyn Martell v seriálu Hra o trůny. Následovala role agenta Javiera Peñy v Narcos, přičemž svou hvězdnou kariéru herec zpečetil titulní rolí v seriálu Mandalorian. Pascal se objevil i ve filmech jako Kingsman: Zlatý kruh, Wonder Woman 1984 nebo Můžeme být hrdinové. Dalším milníkem se pro něj stal rok 2023, kdy se zhostil hlavní role v seriálu The Last of Us (a získal ocenění Zlatý glóbus jako nejlepší herec v seriálu).

Hra o trůny (2011-2019)

Epická fantasy sága HBO uchvátila miliony fanoušků z celého světa. A není divu, mezi nepřehlédnutelnými postavami je například princ Oberyn Martell, kterého ve 4. sérii ztělesnil Pedro Pascal. I přes své krátké účinkování v seriálu udělal na kritiku i diváky obrovský dojem. Svým strhujícím výkonem si Pascal získal mezinárodní uznání...

Narcos (2015-2017)

Seriál Narcos se odehrává v Kolumbii a vtáhne vás do víru nelítostného boje proti tamějším drogovým kartelům. Sledujte strhující příběh agenta DEA Javiera Peñy (Pedro Pascal), který se po boku Steva Murphyho (Boyd Holbrook) stává klíčovou postavou v honbě na nechvalně známého Pabla Escobara. Seriál, a předeším Pascalův excelentní výkon, vás nenechá vydechnout až do samého konce.

Mandalorian (2019-2023)

Pět let po pádu Impéria se v hvězdné galaxii začíná psát strhující příběh Dina Djarina, osamělého lovce odměn. Tento bojovník, kterého hraje právě Pascal, je členem mandalorianského kmene a řídí se přísným kodexem cti. I když jeho tvář po většinu času zakrývá helma, Pascalův herecký styl Djarinovi neuvěřitelnou hloubku a věrohodnost. Seriál Mandalorian uchvátil diváky i kritiky a získal mnoho ocenění včetně ceny Emmy za nejlepší dramatický seriál.

Trojí hranice (2019)

Strhující akční thriller vypráví o skupině pěti bývalých elitních vojáků, kteří se po letech shledávají, aby se pustili do riskantního plánu: okrást jihoamerického drogového bosse. Kromě opět skvělého Pascala se ve filmu objevují i další herecká esa. Jsou jimi Ben Affleck, Oscar Isaac či Charlie Hunnam.

Nesnesitelná tíha obrovského talentu (2022)

Pascal si v akční komedii plné zvratů střihl roli po boku Nicolase Cage, který zde hraje herce, který se pere s finančními problémy a jako jediná záchrana se mu jeví pohádková nabídka od fanouška (Pascal), jenž mu za vystoupení na své narozeninové oslavě slíbí celý milion dolarů. Pravda je ale taková, že fanoušek je již delší dobu ve hledáčku CIA...

The Last of Us (2023)

Ponořte se do světa plného nebezpečí, ale zároveň i naděje a lidskosti. Adaptace slavné hry vás zavede do postapokalyptické pustiny, kde lidstvo bojuje s nakažlivou nemocí. Pedro Pascal v tomto silném snímku získal roli Joela Millera, otce poznamenaného tragédií, který se ujímá nelehkého úkolu: ochránit Ellie (Bella Ramsey), dívku představující naději pro záchranu světa. Role, mimochodem, zajistila Pacalovi ocenění Zlatý Glóbus a nominaci na Emmy.