Vogue Daily

Karlie Kloss: Hodná holka s nekonečnýma nohama

Řeší budoucnost světa a politiku, tančí balet, pro poslední show Jeana Paula Gaultiera se proměnila v pohřební věnec i námořníka v krajkách a pro československou Vogue v umělecký objekt. Kolik dalších tváří má Karlie Kloss?
Foto: Profimedia.cz
Karlie Kloss
Módní svět objevil Karlie Elizabeth Kloss v roce 2006, kdy nafotila svou první cover a story s názvem „Almost Famous“. Titulek jako by předpovídal, co se záhy stane. Čtrnáctiletá blondýnka z Chicaga brzy poté odletěla do New Yorku, kde začala její hvězdná kariéra. Jakmile mohla pracovat v zahraničí, hned první sezonu se objevila na 64 přehlídkách v NYC, Miláně a Paříži. To jí bylo patnáct a svět jí ležel u nohou. Nekonečných nohou. Její portfolio dnes připomíná módní encyklopedii 21. století. V roce 2009 byla nejfotografovanější modelkou v americké edici Vogue.
Foto: Profimedia.cz
Karlie Kloss při focení pro Vogue
Foto: Profimedia.cz
Karlie Kloss při focení pro Vogue
Foto: Profimedia.cz
Karlie Kloss při focení pro Vogue
John Galliano si z Karlie udělal svoji múzu ještě v dobách, kdy působil u Diora. Obsazoval ji na každou show i do kampaní. Spojení s Diorem ostatně trvá dodnes. Jen na málokteré přehlídce Karlie chyběla. Na poslední haute couture v lednu udělala výjimku, v ten samý den fotila cover pro československou Vogue se slovenským fotografem Michalem Pudelkou. Karlie vůbec ráda překvapuje a dost možná i díky tomu má kariéru, kterou by jí mohly závidět miliony. Supermodelka však místo toho podporuje mladé dívky programem Kode with Klossy a inspiruje je ke kariéře v IT. Ne náhodou, vzdělání je pro Karlie důležitější než modeling. 

Z Gossip Girl na univerzitu

Ještě než se spojila s Victoria's Secret, zahrála si samu sebe v seriálu Gossip Girl. Následovala televizní show House of Style pro MTV. Na druhou přehlídku spodního prádla si ostříhala vlasy a následovala vlna o velikosti tsunami, všichni toužili po „Karlie“ účesu. Po další výroční show oznámila, že se místo přehlídkového mola bude soustředit na školu a odkráčela na New York University. „Vzdělání a znalosti jsou superschopnost,“ několikrát prohlásila jedna z nejúspěšnějších a nejlépe placených modelek světa. 
Foto: Daniel Zuchnik/Getty Images
Karlie Kloss v New Yorku
Ani studium Karlie v nejmenším nezbrzdilo. Její „book“ se neustále plnil dalšími přehlídkami a kampaněmi. Mezitím ještě stačila založit vlastní YouTube kanál Klossy, natočit se svou nejlepší kamarádkou Taylor Swift videa pro její světové turné, stát se korespondentkou Bill Nye Saves The World pro Netflix, uběhnout newyorský maraton, nemluvě o vlastní show Movie Night with Karlie Kloss. 

Velvyslankyně Karlie

Foto: Frazer Harrison/Getty Images
Karlie Kloss na předávání Oscarů 2017
Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images
Karlie Kloss na přehlídce Dior 2019
Foto: Daniel Zuchnik/Getty Images
Karlie Kloss na fashion week v New Yorku 2019
V posledních dvou letech se z Karlie modelky stala Karlie moderátorka. Nahradila Heidi Klum v reality show Project Runway, kromě toho začala i produkovat. Zároveň je globální ambasadorkou kosmetické značky Estée Lauder a tváří parfémů Good Girl. Carolina Herrera právě s touto vůní úzce spojenou s Karlie zaznamenala svůj historický úspěch, když se flakon ve tvaru lodičky stal okamžitě jednou z nejlépe prodávaných vůní po celém světě. 
Kromě vzdělání se v charitě angažuje i pečením sušenek pro hladovějící děti, loni se stala tváří kampaně bojující proti rakovině prsu a veřejně se hlásí k demokratům, přestože se díky sňatku s Joshuou Kushnerem stala součástí Trumpovy rodiny. Joshua je bratrem Jareda Kushnera, který je manželem Ivanky Trump a poradcem amerického prezidenta. V nedávném interview s Andy Cohenem prohlásila: „Jsem si jistá, že nejsem jediná v této zemi, kdo nesouhlasí s politikou ve vlastní rodině.“