Trendy

Sukně, které vládnou letošnímu podzimu

Pomalu, ale jistě se loučíme s trendem virální mikro mini sukničky od Miu Miu. Sukně ale přesto zůstávají oblíbenou součástí outfitu pro chladnější počasí. Maxi sukně à la Carrie Bradshaw nebo pletené sukně, které si oblíbila Emily Ratajkowski, se hodí i do deště a ve vašem šatníku vydrží několik sezon. Podívejte se na pět trendů v oblékání sukní, které ovládnou tento podzim. 
Foto: Edward Berthelot/Getty Images
Miláno, Září 2023

Maxi sukně podle Carrie Bradshaw

Jen málokdo si takzvanou circle sukni nespojí s hlavní představitelkou seriálu Sex ve městě, pro kterou se stala ikonickou součástí šatníku i v realitě. Kruhové sukně se letos objevily i na několika módních přehlídkách předních značek, jakými jsou Prada či Dior. Jedná se o ideální kousek do počasí, o kterém nevíte, jak se přes den vyvine, a navíc lze díky ní docílit jak elegantního, tak i moderního looku. 
Foto: Alamy
Carrie Bradshaw v Dior

Áčková sukně jako z devadesátek

Minimalistický střih sukně si oblíbila například modelka Rosie Huntington-Whiteley, která většinou dává přednost světlým a krémovým barvám. Bílou sukni s páskem od značky Wardrobe.NYC zkombinovala s černým rolákem, díky němuž vytvořila kontrast a ještě více prodloužila a zvýraznila svou siluetu. Áčková sukně je skvělou alternativou oblekových kalhot, a hodí se tak i do kanceláře

Pletená sukně? EmRata říká, že rozhodně ano!

Až se na podzim opravdu ochladí, nenajdete nic pohodlnějšího než pletenou sukni. To, že je stylová a originální, nedávno potvrdila modelka, spisovatelka a herečka Emily Ratajkowski, když se na Manhattanu objevila v červené pletené sukni. Outfit doplnila koženou bundou od Courrèges a kabelkou Loewe. Kousek, který nechyběl ani na přehlídce jaro – léto 2024 Bottega Veneta, můžete ale kombinovat i s pletenou vestou či svetrem. Při výběru pletenin si nezapomeňte ověřit, z jakého jsou materiálu, a dejte přednost přírodním, třeba kašmíru a vlně merino. 
Foto: Getty Images
Emily Ratajkowski v New Yorku, září 2023

Kožená sukně

Sukně z kůže je investiční kousek, který vám vydrží už na věky. Při výběru je tak nejlepší dát přednost stylu, který padne vaší postavě a osobnosti nejlépe. Například pouzdrovou midi či dlouhou sukni můžete od podzimu přes zimu až po chladnější jarní dny kombinovat nesčetněkrát. Skvěle navíc vypadá i s trenčkotem či dlouhým kabátem. A pokud hledáte veganskou verzi, holandská značka CAES nabízí kousky z takzvané kaktusové kůže. Návrhářka a zakladatelka značky Helen de Kluiver říká, že právě tento materiál se jí líbil a připadal jí jako skvělá alternativa. „Miluju, že kůže přidá texturu celé kolekci,” uvádí Kluiver a dodává že se jí líbí, nejen jak vypadá, ale i to, jak je vyrobená. ,,Výroba u dodavatele Deserta je kompletně transparentní a on se stále víc snaží zmírňovat její dopad na životní prostředí.”

Latté trend

Nakonec nelze opomenout ani virální trend latte. I když se nejprve týkal především make-upu, na podzim se promítne i do šatníku. Zkuste sáhnout po béžové, skořicově či čokoládově hnědé. Tyto barvy se navíc dají považovat za neutrální, a tak i ony vám vydrží určitě déle než jen tuto sezonu. Nebojte se tak zkombinovat několik tipů dohromady a pořídit si například hnědou koženou nebo béžovou maxi sukni. Čím jednodušší vzor a střih zvolíte, tím lépe se vám bude kombinovat tuto i příští sezony.