Summer Vibes

Bílé svíčky, které změní váš domov v soukromý ostrov

Lehký mořský vánek si pohrává s bílými závěsy, které dovnitř propouští jen úzký pruh slunečních paprsků. Ve vzduchu je cítit sůl, zralé ovoce, ledový čaj s citronem a naprostá svoboda nikdy nekončícího léta. Prožívejte tuto idylku kdykoliv, ani nemusíte odletět na druhou stranu zeměkoule. Stačí jednou škrtnout sirkou.
Foto: Creatas Video+
Od momentu, kdy beauty svět objevil slovo well-being, nastal boom nejrůznějších potravinových doplňků, cvičení pro tělo a mozek, všech možných vychytávek pro to, abychom se cítili lépe, a s tím souvisí i masivně rostoucí byznys se svíčkami. Ne že bychom se cítili nutně v depresi, ale důvod, proč jich ročně tolik vypálíme, je pocit bezpečí a komfortu domova. Navíc si je můžete vozit všude sebou. Stačí zapálit v hotelovém pokoji svíčku, kterou si voníte svůj byt, a hned se přestanete cítit jako vetřelec v cizím prostředí. A naopak. Prázdniny si přivezte domů.
Vonné svíčky Louis Vuitton
„Interiérové vůně vnášejí do domu autentické zážitky, proto jsme se rozhodli pro rozšíření portfolia o svíčky,“ říká Jacques Cavallier Belletrud, in-house parfémář módního domu Louis Vuitton. „Svíčky pro mě nejsou jen něco technického, pracuji na nich stejně jako na parfémech. Vytvářím kompozice tak, aby přinášely skutečné emoce. Když jsem se začal zajímat o well-being, zjistil jsem, že nic nám nepomáhá cítit se lépe tolik jako přírodní ingredience.“
Vůně, která vás obklopuje, hraje zásadní roli v tom, jakou máte náladu i jak se chováte vůči ostatním. Proto je její výběr tak zásadní. Na druhou stranu ročně, stejně jako u parfémů, vznikají tisíce nových vonných svíček, takže se v nich velmi snadno ztratíte. I tady jednoznačně platí, že kvalita je víc než kvantita. 
„Jsem přesvědčený o tom, že se svíčky výrazně podílejí na evoluci well-being. Už se na ně nedíváme jen jako na svíčky, ale jako na skutečné parfémy. Jsou jako kouzelná lampa. A kromě toho představují ideální dárek,“ dodává Cavallier. On sám na vytvoření atmosféry letní pohody a skutečného relaxu zkombinoval čerstvý čaj, indický jasmín a několik citrusových nót, od pomeranče přes citronelu až po neroli a verbenu.
Knoty svíček Louis Vuitton se malují ručně v Grasse
Loňská novinka Île Blanche teď přichází v maxi balení. Svíčka váží 1,1 kilogramu a stejně jako její menší verze, i ona je krásným interiérovým doplňkem. Sněhobílý vosk v ručně vyráběné bílé keramice už na první pohled vzbuzuje pocit absolutního uspokojení a co teprve, když ručně malovaný bavlněný knot zapálíte. Ani ten nejkrásnější soukromý ostrov s bílou písečnou pláží nemá proti ní šanci. Úplně se roztečete blahem. 
Obecně bílé svíčky voní jako mix čerstvě vypraného prádla, moře, vychlazená citronáda a siesta. S nimi každý den může být jako další dovolená tisíce kilometrů daleko. Přinášíme vám výběr těch nejlepších podle redakce Vogue.